DRUGA ŽNL

Željeznjak nakon triju uzastopnih poraza napustio klupu Drave iz Podravskih Sesveta: Postavio sam se kao glavnog krivca, nije bilo kemije

Predsjednik Drave Hrvoje Šokec potvrdio nam je kako zasad nisu dobijeli konkretne odluke, najavivši kako klupska Uprava danas ima stastanak.

16:00h
0
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić

Krajem studenoga prošle godine pisali smo kako je Drava iz Podravskih Sesveta osvojila jesenski naslov prvaka Druge ŽNL. U proljetnome dijelu, međutim, druga priča. Sesvećani su prvo poraženi od Prugovca (1-0), no već idući tjedan pregazili su Reku (11-0). Tri sljedeća kola donijela su jednako toliko poraza. Prvo su neočekivano visoko, u derbiju za vrh, slavile Močile (6-1), potom ih je na domaćem travnjaku nadigrala Mladost Koprivnički Bregi (0-4), a točku na i stavio je Hrvatski bojovnik (3-0). Time su s prvoga pali na treće mjesto. Imaju 35 bodova, kao i drugi Prugovac. Močile su, pak, vodeće s 39.

Nakon posljednjeg, jučerašnjeg poraza u Mokricama Miholečkim, trener Drave Peter Željeznjak podnio je ostavku, pisao je klikaj.hr. Informaciju nam je potvrdio i sam, popularno zvani, Železni.

– Odluka je konačna. Mnogo igrača radi u Njemačkoj, po Zagrebu ili na moru, zbog čega ne treniraju redovno. Dolaze vikendom i nisu spremni. Nisam bio zadovoljan pristupom na utakmicama, u konačnici ni rezultatom. Trener sam koji voli raditi, trenirati i, naravno, pobjeđivati. Tko voli gubiti? Nisu dečki loši, već, jednostavno, nije bilo kemije ni međusobnog poštovanja. Bili smo u konstantnom padu, neka pronađu trenera koji će podići ekipu. Stavio sam se kao glavnoga krivca, zato sam i otišao – potvrdio nam je Željeznjak.

Inače, bio je ovo njegov prvi samostalni trenerski angažman.

– Sad ću odmoriti pa ćemo vidjeti kamo će me put odvesti – rekao je o planovima Železni.

– Iskustvo je bilo jako dobro. Mogu reći samo riječi hvale, kako za upravu Sesveta, tako i za momčad. Bilo mi je lijepo – zaključio je Željeznjak.

Predsjednik Drave Hrvoje Šokec potvrdio nam je kako zasad nisu donijeli konkretne odluke, najavivši kako klupska Uprava danas ima sastanak.

čitam...