19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Više ne može otvarati teme

Željko Lacković: Nije korektno da u predizbornoj kampanji u Saboru pričam o podravskim interesima, uime cijeloga Kluba
Ž

Ne mogu otvarati teme koje su od našeg značaja, a koje će se tumačiti kao dio predizborne kampanje, ali ću institutima replike to, kroz bilo koju tematiku iskoristiti, rekao je Željko Lacković.

Ne propustite

Gradonačelnik Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković objasnio je što se događa s njegovim statusom u Hrvatskom saboru, nakon što se povukao s mjesta predsjednika i, općenito, iz Kluba zastupnika Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i Narodne stranke reformista.

– Kao zastupnik moram voditi brigu o izbornoj jedinici, ali ne mogu i kao predsjednik u ime tri različite stranke istupati ovako kako sad, u predizborno vrijeme, istupam – ispričao nam je Lacković kojemu je kao nezavisnom kandidatu najbitinije posvetiti se lokalnim izborima te interesima Podravine.

I sam drži kako nije korektno da se više tih različitih segmenata međusobno prelama te je samo po pitanju izbora izjavio da sad u ovo predizborno vrijeme, čeka da lijeve i desne opcije izađu sa svojim listama.

– Čekamo njih da vidimo u kojoj su oni kombinaciji, kako bismo mi znali izabrati najbolje kandidate – rekao je Lacković.

Po pitanju toga koliko će se sad u Saboru moći zalagati za svoj kraj, kaže kako sad više ne može zasebno otvarati teme, ali kako uvijek postoji način da se osvrne na problematiku koja je i podravsko pitanje.

– Ne mogu otvarati teme koje su od našeg značaja, a koje će se tumačiti kao dio predizborne kampanje, ali ću institutima replike to, kroz bilo koju tematiku iskoristiti. Primjerice, kad je bilo pitanje zaštite zraka ali na primjeru Slavonskog Broda, ja sam skrenuo pozornost na to kako je to i kod nas problem, s obzirom na 50 godina zagađivanja od CPS-a Molve – ispričao je Lacković.

Što se tiče njegovog statusa saborskog zastupnika, ne strahuje mnogo.

– U pravilu sve ovisi o rezultatima lokalnih izbora, i tome hoće li biti izabran za zagrebačkog gradonačelnika. Ukoliko Bandić ne postane gradonačelnikom, on može aktvivirati svoj mandat. Međutim, prema onome što je meni rekao, on se nema ambicija vraćati u Sabor, nego najavljuje kako će se posvetiti humanitarnom radu. Sad ovisi sve o tome hoće li se toga držati – zaključuje nezavisni zastupnik iz Podravine Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×