12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GRADSKE TEME

Željko Lacković o turističkim potencijalima Podravine: Trebamo ih razvijati na kulturnim i tradicionalnim podlogama
Ž

Gradonačelnik Hrvoje Janči govorio je o asfaltiranju vinogradskih predjela te gospodarskoj zoni.

Ne propustite

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća te saborski zastupnik Željko Lacković gostovali su u emisiji Gradske teme Podravskog rada gdje su govorili o projektima.

– Svoje potencijalne trebamo razvijati prvenstveno na kulturnim i tradicionalnim podlogama koje ovdje imamo. Glede cikloturizma, kao u Europi najisplativijeg oblika turizma, imamo međunarodne ture koje prolaze kroz Podravinu, ali imamo situaciju u kojoj glavna biciklistička tura prolazi kroz Balaton, 90-ak kilometara udaljen odavde, ne dolazi do nas. U Hrvatskome saboru pokretao sam inicijative za izmjenu strategije kojom se predviđa osnivanje novih parkova prirode i smatrao sam da Podravina ima sve atribute kako bi dobila jednu ustanovu park prirode Podravina gdje bi se sustavno razvijao turizam – rekao je Lacković, dodavši kako su za to potrebne posebnosti, što Đurđevački pijesci, po njemu, ispunjavaju time što predstavljaju jedinu pustinju u Europi.

Glede radova na području samoga Đurđevca, Janči je govorio o asfaltiranju vinogradskih predjela te gospodarskoj zoni.

Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija

– U zoni se postavlja komunalna infrastruktura, predviđen rok završetka radova jest 1. rujna kada će kompletna komunalna infrastruktura biti postavljena i izgrađena cesta, kao sve ostalo što je potrebno da bi se zona stavila u funkciju. Grad se trenutno konzultira s poduzetnicima i potencijalnim ulagačima. Postoji velik interes za našu zonu koja se nalazi na odličnoj lokaciji, uz samu državnu cestu. Na iduće Gradsko vijeće ići će mjere poticanja u poduzetništvu koje će omogućiti brojne pogodnosti poduzetnicima koji će ovdje otvarati pogone i stvarati radna mjesta. Cijena zemljišta sigurno neće biti razlog zbog kojega ne bi došli u našu poduzetničku zonu. Poduzetnicima ćemo dati sve što možemo – objasnio je Janči.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

Dodao je kako je spomenuti projekt potpuno financiran iz fondova Europske unije te je nastavak plana nastalog prije četiri godine otkupom zemljišta u poduzetničkoj zoni kada se planirala oformiti zona koja bi ispunila preduvjet dovođenja poduzetnika u Đurđevac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×