Na listi Milana Bandića

Željko Lacković otkrio što će biti u fokusu njegove kampanje

07:00h
0
Milan Bandić i Željko Lacković // Foto: 365ris.hr

Zbog manipulacije pravosuđem mali čovjek više nema vjere u sustav i ne vjeruje da će se pravda ostvariti, tako da neće nagaziti poslodavca ako nije dobio plaću, jer misli da je ionako neće dobiti, ili neće ići na sud zbog ovrhe, objašnjava Lacković.

Đurđevački gradonačelnik Željko Lacković koji će kao nezavisni vijećnik, kako je najavio, biti drugi na listi Milana Bandića, čime mu je praktički osiguran ulazak u Sabor, najavio je da će u fokusu njegove kampanje biti pravosuđe, odnosno nefunkcioniranje pravne države, što smatra ključnim problemom svih kretanja u društvu.

– Pravosuđe je majka svih problema, od ovrha, investicija, nezaposlenosti i tu je nužna reforma. U postojećem sustavu je potrebna stručnost, ali i kontrola te određene sankcije, a ne da se radi po političkom naputku pa, primjerice, nakon 10 godina dolazi do oslobađajućih presuda. Tu ili je netko nesposoban ili se optužnica ne može dokazati – kazuje Lacković.

Napominje kako se na pravdu ne može čekati 10 godina te da je nužno uvesti rokove.

Zbog manipulacije pravosuđem mali čovjek više nema vjere u sustav i ne vjeruje da će se pravda ostvariti, tako da neće nagaziti poslodavca ako nije dobio plaću, jer misli da je ionako neće dobiti, ili neće ići na sud zbog ovrhe – objašnjava Lacković.

Suradnju s Milanom Bandićem je, kaže, dogovorio jer su iz iste izborne jedinice.

– Nalazimo se 100 kilometara do Zagreba, tako blizu, a tako daleko od njihovog standarda, što želim promijeniti – objašnjava gradonačelnik s velikim ambicijama.

 

čitam...
Loading...