Zimska služba spremna za novu sezonu

08:48h
0
Zimska služba (arhiva) / Foto: Ivan Brkić

Iako sinoptičari do kraja godine najavljuju suhu zimu bez snijega, zimska služba Grada Koprivnice spremna je za intervencije. Dio strojeva pokazan je na sada već tradicionalnoj smotri zimske službe na koprivničkom Sajmištu gdje smo doznali da je uz mehanizaciju i strojeve angažirano 25 vozača, strojara i pratećeg osoblja.

A na pitanje kad izlaze na teren, rukovoditelj zimske službe Tomo Stubić nam je odgovorio: “Ako nema padavina snijega, ali je poledica, susnježica koja se ledi, u tom slučaju idemo odmah. Međutim, u slučaju padavina snijega, prema Planu zimske službe trebali bi izaći tek kad je napadano 5 cm snijega. Tako da građani neka ne budu baš previše nervozni, ne ide se nakon prvog centimetra van.“

Zimska služba ima zadatak učiniti prohodnim i u zimskim uvjetima što sigurnijim 160 km nerazvrstanih i 50 km županijskih cesta na području Grada Koprivnice te 50-ak km pješačko-biciklističkih staza i parkirališta. U skladištima već čeka i 200 tona soli i stotinjak tona sipine, a bude li trebalo dodatnog materijala za zimsku je službu i ove sezone osigurano milijun i 200 tisuća kuna.

                                                                                     tekst: Radio Drava

čitam...