26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Park znanosti u gradskom parku

FOTO I znanost može biti zabavna
F

Ne propustite

Iako se ovim interaktivnim eksponatima najviše raduju djeca namijenjeni su svim dobnim skupinama, a najviše interesa pobudila su zvučna ogledala.

Na koji način možete čuti šapat s udaljenosti od 30 metara, kako odsvirati Odu radosti u hodu i kroz optičke iluzije zavrtjeti vlastitu percepciju? Odgovore na ova pitanja od danas, četvrtak, možete potražiti u koprivničkom gradskom parku na zanimljivim eksponatima koje je postavio Komunalac.

Park znanosti autorski je projekt Luke Veverca kojem je cilj javne površine oplemeniti interaktivnim eksponatima kroz koje zainteresirani mogu na zabavan način učiti o pojavama iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

Od petnaestak eksponata, u koprivničkom parku izložena su tri. Glazbena ograda na kojoj u hodu možete odsvirati Bethovenovu Odu radosti, zvučna ogledala pomoću kojih na udaljenosti od 30 metara možete čuti šapat i spiralne adaptacije pomoću kojih možete doživjeti optičke iluzije. Iako se ovim interaktivnim eksponatima najviše raduju djeca namijenjeni su svim dobnim skupinama, a najviše interesa pobudila su zvučna ogledala.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×