suradnja s PBZ-om

Župan Koren krenuo u ozbiljno zadržavanje liječnika, potpisan ugovor o subvencioniranju kredita: Javilo se četrdesetak liječnika, očekujemo još

Također, župan je istaknuo kako korisnici povoljnih kreditnih uvjeta ne moraju biti članovi PBZ-a i kako vjeruje da će ovom inicijativom uspjeti postići efekt i približiti se cilju da što više zdravstvenih djelatnika, prije svega liječnika, motiviraju da ostanu ovdje živjeti i raditi.

14:56h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ranije najavljena mjera zadržavanja liječnika na području Koprivničko-križevačke županije danas je dobila i svoj svečani epilog. U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren potpisao je ugovor s Privrednom bankom Zagreb.

Radi se o Ugovoru o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama, službeno rečeno.

– Zajedno s PBZ-om liječnicima dajemo 1,5 posto dijela kamate na prvih sedam godina kredita. Može se raditi o kupnji kuće ili stana, adaptaciji postojeće nekretnine ili o refinanciranju postojećeg stambenog kredita. Upravo smo za zadnje navedenu stavku imali puno upita. Kad je u pitanju iznos subvencioniranog dijela kredita, onda pričamo od 100 do maksimalno 500 tisuća kuna, a najveći mogući iznos stambenog kredita može biti 2,3 milijuna kuna. Imamo 220 liječnika u županiji, a sada je njih 40 i nešto pokazalo interes za ovim mjerama. Procjene su da će se javiti između 70 i 80 liječnika – rekao je župan Koren.

Također, župan je istaknuo kako korisnici povoljnih kreditnih uvjeta ne moraju biti članovi PBZ-a i kako vjeruje da će ovom inicijativom uspjeti postići efekt i približiti se cilju da što više zdravstvenih djelatnika, prije svega liječnika, motiviraju da ostanu ovdje živjeti i raditi. Lijepe riječi za suradnju imala je i direktorica Regije PBZ-a.

Foto: Ivan Balija
Martina Kožulj Omazić // Foto: Ivan Balija

– Hvala svima na suradnji, posebno pročelniku Štimcu s kojim smo bili u svakodnevnom kontaktu. PBZ razvija suradnju s liječničkom komorom, još 2017. godine dogovorili smo najpovoljnije uvjete kreditiranja liječnika u Hrvatskoj. Tako nastojimo maksimalno podržati liječnike i biti jedan od ključnih faktora ostanka liječnika u Hrvatskoj. Sve ovo je u cilju njihovog ostanka i usmjerivanja njihova znanja za dobrobit Hrvatske. Pozivamo sve zainteresirane liječnike da se jave u naše poslovnice. Počašćeni smo što smo prva banka koja je sklopila ugovor sa Županijom. Vrata naše poslovnice otvorena su svim liječnicima – rekla je Martina Kožulj Omazić.

Osim njih, svečanom potpisivanju prisustvovala je i pročelnica Melita Ivančić, pročelnik Marijan Štimac, zamjenik župan Ratimir Ljubić i predstavnici PBZ banke.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...
Loading...