6.5 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sastanak s predstavnicima hrvatskih cesta

Župan Koren: Poduzeli smo sve da dobijemo građevinsku dozvolu za izgradnju brze ceste u što kraćem roku
Ž

Županija će razmotriti i mogućnosti implementacije sufinanciranja projekata izgradnje cestovne infrastrukture u Razvojni sporazum sjevernih županija.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave u srijedu je održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta na temu aktualnog stanja projekta izgradnje brze ceste DC – 10 na dionici od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog.

Sastanak je održan na inicijativu župana Darka Korena, a uz predstavnike Hrvatskih cesta, sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Tihomir Kvakarić te pročelnik za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Župan je u uvodnom dijelu sastanka istaknuo važnost dinamiziranja aktivnosti po pitanju realizacije projekta izgradnje brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, napomenuvši kako je riječ o projektu koji je od kapitalnog značaja za život stanovnika i daljnji razvoj Koprivničko-križevačke županije. Zatražio je aktivniji pristup završnim pripremama u realizaciji ovog važnog projekta istaknuvši kako je Županijska uprava poduzela sve korake iz svojeg djelokruga te da očekuje da i državna administracija obavi nužne radnje kako bi planirana izgradnja mogla početi što prije.

– Županijska je uprava poduzela sve radnje kako bi na vrijeme i cijelosti provela postupak osiguranja dokaza, odnosno procjenu vrijednosti svih nekretnina na trasi brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. Svi prijedlozi za potpuno izvlaštenje nekretnina su podneseni, a ukupno se radi o 496 prijedloga za čestice kojima raspolaže oko 250 vlasnika. Idućeg tjedna oni će biti dostavljeni odvjetničkom društvu koje zastupa Hrvatske ceste i Hrvatske ceste mogu odmah pokrenuti postupak izdavanja građevinske dozvole pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Dakle svi elementi su zadovoljeni i može se krenuti s gradnjom na lokaciji čak i u slučaju da netko od vlasnika čestica ne pristane na izvlaštenje i naknadu jer u tom slučaju zakon omogućava stupanje u posjed i prije završetka postupka izvlaštenja – istaknuo je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Tihomir Kvakarić dodao je kako su vlasnici čestica primili elaborate o procjeni vrijednosti nekretnine te da će oni koji su suglasni s postupkom izvlaštenja i s ponuđenom naknadnom primiti uplate, dok će se u potencijalnim slučajevima u kojima ne bi bilo direktnog pristanka, provesti spomenuta zakonska privremena mjera stupanja u posjed kako se ne bi dalje odugovlačio postupak.

Direktor Sektora za građenje i rekonstrukciju Darko Šošić je ispred Hrvatskih cesta zahvalio Županijskoj upravi na angažmanu kazavši kako se administrativni proces oduljio zbog okolnosti izazvanih koronavirusom te kako je Hrvatskim cestama u interesu da se s procesom izgradnje krene što prije.

– Čim se riješi pitanje građevinske dozvole pri nadležnom ministarstvu, a vjerujemo da će se postupak ubrzati s obzirom da ste vi sa svoje strane učinili sve što je potrebno, krećemo s postupkom uvođenja izvođača radova u posao. Što se tiče sredstava za izgradnju, ona su osigurana, a vrijednost kolnika s dvije trake koji će se graditi procjenjuje se na oko 230 milijuna kuna – kazao je Šošić.

Što se tiče nastavka nastavak projekta izgradnje dionice brze ceste prema Koprivnici, župan je kazao kako je nužno paralelno raditi na pripremi projektne dokumentacije kako bi, nakon što završi izgradnja dionice do Kloštra Vojakovačkog, sve bilo spremno za nastavak gradnje prema Koprivnici. U tom pogledu Županija će razmotriti i mogućnosti implementacije sufinanciranja projekata izgradnje cestovne infrastrukture u Razvojni sporazum sjevernih županija koji predviđa korištenje i europskih sredstava za realizaciju kapitalnih projekata na području naše županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×