24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CILJ - OSTANAK

Županija će subvencionirati kredite liječnika, Koren: Među prvima smo krenuli s ovom mjerom, želimo utjecati na odljev radne snage
Ž

Župan je kazao kako je 40-ak od 220 ispitanih liječnika s područja Koprivničko-križevačke županije izrazilo interes za ovim programom. Vjeruje da će ih sada biti i više.

Ne propustite

Ugovori o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija potpisani su danas u Županijskoj upravi.

Svoj paraf na njih stavili su župan Darko Koren te predstavnici Zagrebačke banke d.d., Podravske banke d.d. i ErsteSteiermärkische Bank d.d. Time je broj poslovnih banaka proširen na pet. U njima će liječnici moći ostvariti stambene potrošačke kredite čiju redovnu kamatu u visini od 1,50 postotnih poena od ukupne kamatne stope tijekom prvih sedam godina otplate kredita subvencionira Županija.

– S nekim vašim kolegama već smo ušli u projekt kojim želimo utjecati na negativne procese prisutne u društvu, a to je odljev stručne radne snage, u ovome slučaju liječnika kao posebno važne skupine. S mjerom, za koju vjerujemo da je dobra, krenuli smo među prvima. Rješenje stambenog pitanja, uz brak, garancija je ostanka – kazao je župan.

Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Dodao je kako je 40-ak od 220 ispitanih liječnika s područja Koprivničko-križevačke županije izrazilo interes za ovim programom. Vjeruje da će ih sada biti i više. Cilj je, navode, stvoriti bolje uvjete za županijske liječnike i povećati zdravstveni standard, bez obzira je li riječ o kupnji kuće ili stana, izgradnji, adaptaciji ili proširenju stambenog objekata, kao i refinanciranju postojećeg stambenog kredita.

– Želimo liječnike destimulirati u odlasku i stimulirati u ostanku – zaključio je Koren.

Predstavnik ErsteSteiermärkische Bank d.d. Igor Topljak obratio se u ime banaka.

Igor Topljak // Foto: Marko Dedić

– Iskazao bih zadovoljstvo što s Koprivničko-križevačkom županijom sudjelujemo u sklapanju kreditne linije čija je osnovna namjena zadovoljavanje stambenih potreba zdravstvenih radnika zaposlenih u ustanovama čiji je osnivač Županija. Zadovoljavanje potreba osnovni je preduvjet osjećaja sigurnosti i pripadnosti lokalnoj zajednici i stvaranju kvalitetne radne atmosfere, što su osnovne pretpostavke održavanja i daljnjeg podizanja kvalitete zdravstvene skrbi za sve građane županije. Hvalevrijedna inicijativa koja je, nadam se, početak dugotrajne tradicije i suradnje svih banaka i Županije – rekao je Topljak.

Potpisivanju su prisustvovali i ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Mato Devčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Darko Masnec, Melita Ivančić Željka Koluder Vlahinja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×