ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Županija ove godine dijeli 20 studentskih stipendija više nego lani, bit će izdašnije nego dosadašnje

Studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije definirani su u Odluci o deficitarnim zanimanjima

14:19h
0
Foto: KCKZZ

Koprivničko-križevačka županija sedmu godinu zaredom dodjeljuje stipendije iz županijskog Proračuna, a ove će akademske godine njihov broj, ali i iznos u odnosu na lani, porasti.

Sukladno odluci župana Darka Korena, ove će se godine dodijeliti 100 stipendija od tisuću kuna mjesečno, što je 20 više nego prošle akademske godine. Na ovaj se način nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2022./2023. akademskoj godini bit će objavljen 26. rujna u lokalnom tjedniku, kao i na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije, a stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Podsjetimo kako je Županijska uprava od akademske godine 2016./2017. ponovno uvela model dodjele stipendija iz županijskog proračuna, a započelo se s 20 stipendija u iznosu od 700 kuna.

Studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije definirani su u Odluci o deficitarnim zanimanjima, a studenti iz tih područja koji će aplicirati na natječaj prilikom bodovanja ostvarit će dodatne bodove.

Programom stipendiranja studenata nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke te potaknuti korisnike da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći nakon završetka studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju Koprivničko-križevačke županije.