23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sastanak u resornom ministarstvu

Županije nemaju novca da saniraju dugove bolnica za kupnju lijekova, Ljubić: To su milijunski iznosi koje mi ne možemo podmirivati
Ž

Novi sastanak trebao bi biti za 15 dana, a na njemu bi se trebalo dogovoriti što i kako dalje s ovim problemom.

Ne propustite

Ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je održao sastanak sa županima i njihovim predstavnicima kako bi razgovarali o podmirenju dugova bolnica prema veledrogerijama. Na sastanku je bio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Ljubić je kazao kako su župani i njihovi zamjenici odbili prijedlog resornog ministra da županije sudjeluju u podmirenju dugova za nabavku lijekova. Naime, uz već postojeća ulaganja u bolnice i druge ustanove, to bi bio prevelik financijski teret.

– Razgovarali smo o pokušaju sudjelovanja županija u rješavanju dugova bolnica koje imaju prema veledrogerijama. Ministar je predložio da županije jednim dijelom sudjeluju u saniranju tih dugova, a zaključak župana i zamjenika bio je da županije nisu u mogućnosti da rješavaju te dugove – sažeo je Ljubić jučerašnji sastanak.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

Situacija u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek, što se dugova tiče, nije alarmantna, no i to se može promijeniti nastavi li se sadašnja situacija, smatra Ljubić.

– Županija se brine o funkcioniranju bolnice, kao i drugih zdravstvenih ustanova, u dijelu nadstandarda, kao i u raspoređivanju decentraliziranih sredstava. Financiranje kupnje lijekova od veledrogerija je zakonski standard za koji bolnice dobivaju novac od HZZO-a, županija za to nema predviđena sredstva. Naša bolnica ima nedospjelih računa, no nije u kritičnom stanju, ali ako ostane ovakva situacija, i u našoj bolnici će se povećavati dug. Ministarstvo traži da podmirimo milijunske iznose koje županije nisu u stanju – upozorava zamjenik župana.

Novi sastanak trebao bi biti za 15 dana, a na njemu bi se trebalo dogovoriti što i kako dalje s ovim problemom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pri sv. duhu

Obilježava se Tjedan upoznavanja groblja, Komunalac je pripremio nove spremnike kako bi ono bilo još urednije

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×