15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pomoć

Županijska komora Koprivnica opet stipendira učenike i studente s 1500 kuna, evo gdje i kako se javiti
Ž

Ulaganje u obrazovanje mladih, promoviranje svrhe i misije Zaklade među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima stipendista aktivnosti su na koje je usmjeren rad Zaklade.

Ne propustite

Već 13 godina Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata pomaže učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije.

Putem stipendija od 1.500 kuna mjesečno dodatno ih motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. I ove će godine, po 14. puta, Zaklada dodjeljivati stipendije, a osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status.

Obveze stipendista, regulirane Ugovorom o stipendiranju, su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju jednakom trajanju ugovora o stipendiranju. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.

Studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja imaju pravo na dodatnih 50 bodova. Upravni odbor Zaklade utvrdio je listu deficitarnih zanimanja od značaja za razvoj Koprivničko-križevačke županije. To su:

Mag. Farmacije, Dr. medicine, Bacc./mag. Logopedije, Bacc./mag. Rehabilitacije, Bacc./mag. Matematike, Bacc./mag. Fizike, Bacc.ing/mag.ing. građevinarstva, Bacc.ing/mag.ing. strojarstva, Bacc.ing/mag.ing. elektrotehnike i informacijske tehnologije i stručni studij: Bacc.ing/struč.spec.ing.građevinarstva, Bacc.ing/struč.spec.ing.strojarstva, Bacc.ing/struč.spec.ing.elektrotehnike

Inače, Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata nastala je udruženjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem izdvajanja sredstava kompanija za neposrednu pomoć pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima. Na taj način osnivači Zaklade preuzeli su dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji razvoj Podravine i Prigorja.

Ulaganje u obrazovanje mladih, promoviranje svrhe i misije Zaklade među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima stipendista aktivnosti su na koje je usmjeren rad Zaklade.

Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti do 15. studenoga 2020. godine, a tekst natječaja i prijavnica dostupni su OVOJ POVEZNICI.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Opet problemi

FOTO Vlak prolazi, rampa dignuta, a signala nema, vozač: Niti jedno, niti drugo…

Na pružnom prijelazu Kozarevac - Kloštar Podravski nedavno su postavljene automatske rampe s polubranicima u sklopu velikog projekta HŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×