21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijska skupština // Švaco: Plaće u ZJZ-u 13 tisuća kuna, nama duplo skuplji pregledi
Ž

Ne propustite

Draženka Vadla Mladen Švaco

Županijski vijećnici održali su posljednju sjednicu Skupštine prije ljetne stanke.

Skupština je dobila novi Klub vijećnika, kandidata grupe birača na čelu s Mijom Bardekom, a članovi su još Mladen Švaco te Željko Lacković.

Osim već spomenutog rebalansa proračuna, župan Darko Koren obznanio je članove upravnih vijeća kojima je Županija osnivač. Na čelo Upravnog vijeća Zavoda za prostorno uređenje zasjeo je HSS-ovac Nenad Martinaga, a članovi su još Ivan Mićurin, Mirko Ćusek i Dragutin Orban. Glavni u Upravnom vijeću PORE bit će đakon Miljenko Flajs, a članovi su još Saša Cestar, Bernarda Majdović te Tihomir Sokolić, dok će Upravnim vijećem Doma za starije i nemoćne rukovoditi Krunoslav Vitelj, a članovi su još Ivan Kostanjevac te Ljiljana Stojsavljević Križan.

Na 16. točki Dnevnog reda nezavisni vijećnik Mladen Švaco iskoristio je priliku kako bi Draženku Vadla, ravnateljicu županijskog Zavoda za javno zdravstvo upitao zašto naš Zavod ima tako velik prosjek plaća, te ujedno i najviše cijene usluga među gradovima u susjedstvu.

– Iz izvještaja je vidljivo da je prosjek plaća u Zavodu za javno zdravstvo 13 tisuća kuna po zaposlenome, a svega je 30 posto visoko obrazovanih. Višak prihoda iznosi 600 tisuća kuna, a naši obrtnici, trgovci i ugostitelji plaćaju dvostruko više cijene pregleda i zdravstvenih iskaznica nego primjerice u Varaždinu – kazao je Švaco. Napomenuo je kako sanitarna iskaznica u Koprivnici košta 300kn, a primjerice u Ludbregu 110kn, te pitao tko formira takve cijene.

Švaco je kazao da je u Zavodu 20 zaposlenih s visokom stručnom spremom, njih 17 s višom dok ostali zaposlenici nemaju visoko obrazovanje te pitao Vadlu kolika je prosječna plaća.

Draženka Vadla objasnila je kako su plaće definirane kolektivnim ugovorom, a cijene pak formira svaka zdravstvena ustanova posebno.

– Naš je cjenik negdje u sredini po skupoći usluga – rekla je Vadla, dodavši kako je iznijet prijedlog za ujednačenjem cijena svih zavoda s odstupanjem za oko 10-15 posto, no još nije zaživio.

Vijećnici o prijedlogu Zvonimira Mršića, predsjednika Uprave Podravke, da se tematska sjednica Skupštine održi u Podravki nisu mogli raspravljati, budući da prijedlog nije stigao u pisanom obliku.

Cijelu sjednicu mogli ste uživo pratiti na Koprivnica.net, a dostupna je i snimka prijenosa:

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Borac uništio Čazmu s nadrealnih 11:0, Ferdinandovac izgubio pred svojim navijačima

Nakon što je jučer Tehničar iz Cvetkovca i matematički osigurao naslov prvaka 4. Nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, danas su preostale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×