Županijska skupština // Zašto je Darko Sobota odstupio s mjesta predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a?

17:59h
0
Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Darko Sobota // Foto: Arhiva

Sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak u Križevcima. Kako je izvijestila Radio Drava, većina odluka usvojena je jednoglasno, a veću raspravu izazvala je ostavka predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Darka Sobote.

Ispred kluba SDP-HNS-HSU Darko Ledinski tražio je da se iznesu razlozi ostavke ukoliko se ne radi o osobnim razlozima. Nakon što mu je Sobota u razgovoru potvrdio da nije riječ o zdravstvenim razlozima, Ledinski je iznio stav oporbe da se moraju navesti razlozi ostavke.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak rekao je kako oporbeni klub nije izabrao najbolju osobu za tu temu jer je i sam Ledinski ranije iz osobnih razloga podnio ostavku na funkciju u ministarstvu, a nije ju obrazložio.

Potom je Ledinski upozorio Felaka da je ovom izjavom prešao svoje ovlasti te da elementarna pristojnost nalaže da se barem ispriča. Felak se „duboko ispričao”, a to je iznenadilo Ledinskog.

Darko Sobota je svima zahvalio na iskazanoj brizi za njegovo zdravlje te je za govornicom ponovio kako je ostavku na navedenu funkciju doista dao „iz osobnih razloga”, a umjesto njega je izabran Mirko Perok iz Šemovaca.

Izvješće o stanju i poslovanju u koprivničkoj bolnici također je izazvalo dulju raspravu sa zajedničkim zaključkom da je sustav zdravstva bolestan.