16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOORDINACIJA

Županijski Stožer strogo zabranio posjet domovima za starije u predizborne političke svrhe
Ž

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je kako se bolest intenzivnije širi među mladima.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održao je novu koordinaciju. Razgovarali su o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić, između ostaloga, kazao je kako je potrebno biti oprezan jer je povećanje broja oboljelih primjetnog. Na snazi ostaje odluka o izvođenju nastave uživo za učenike od prvoga do četvrtoga razreda te završne razrede srednjih škola. Ostali će nastavu pratiti na daljinu. Dođe li do promjena, škole i učenici bit će obaviješteni.

Ljubić je, također, najavio kako planiraju organizirano cijepljenje obrazovnih djelatnika i radnika u velikim tvrtkama.

Strogo se zabranjuju posjeti korisnicima u predizborne političke svrhe, poručuje Stožer.

Iskazana je zabrinutost članova Stožera u kontekstu informacija o posjetima domovima za starije i nemoćne u svrhu političke promocije. Građane pozivaju da ne ugrožavaju zdravlje starijih i ne dovode u opasnost njihove živote.

– Članovi Stožera dogovorili su da će uputiti dopis vlasnicima i voditeljima ustanova koje brinu o starijima i nemoćima da se strogo zabranjuju posjeti korisnicima u predizborne političke svrhe, odnosno svima koji nisu zaposlenici doma, medicinsko i drugo osoblje te članovi obitelji – poručuje županijski Stožer.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je kako se bolest intenzivnije širi među mladima. Apelirala je, ponovno, na odgovorno ponašanje i prijavljivanje za cijepljenje.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Sljedeći su punktovi sutra u Đurđevcu te 21. travnja u Đelekovcu. Time će cijepljenje prvom dozom za starije i kronične bolesnike biti provedeno u svim općinama na području županije. U Križevcima je, pak, u subotu planirano cijepljenje drugom dozom, nakon čega na red opet dolaze gradovi jer je u njima, kažu, najviše zainteresiranih.

– Dosad je na području županije prvu dozu cjepiva primilo 12 569 osoba, a drugom
dozom cijepljeno je 2828 osoba – dodala je D. Vadla.

Prema riječima dr. Mate Devčića, ravnatelja Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, ista “funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti.” U njoj je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na koronavirus. Njih sedam je na respiratoru.

– Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar i načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž izvijestili kako ustanove djeluju u skladu sa svim važećim protokolima te obavljaju poslove iz svojih djelokruga bez ikakvih poteškoća. Na kraju koordinacije, članovi Stožera ponovno su pozvali građane da odgovornim ponašanjem zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje cijele zajednice – zaključuje Stožer u službenom priopćenju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bravo!

Novo zlato za Đurđevčice! Na međunarodnom natjecanju odnijeli najviše priznanje

Ženski vokalni sastav Đurđevčice dodao je još jednu nagradu svojoj kolekciji. Tijekom vikenda u organizaciji ŠPD Kolo i Hrvatske udruge...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×