Dan svetog Florijana

Županijski vatrogasci lani imali 511 intervencija i s 1300 ljudi pomogli u migrantskoj krizi

11:30h
0
Prijam vatrogasaca kod župana // Foto: Matija Gudlin
Prijam vatrogasaca kod župana // Foto: Matija Gudlin

U povodu Dana hrvatskih vatrogasaca i zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana Darko Koren, koprivničko-križevački župan, danas, u srijedu, ugostio je predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i javnih vatrogasnih postrojbi s koprivničko-križevačkog područja.

– Sustav kojeg predvode vatrogasci izuzetno je važan za funkcioniranje cijelog ovog prostora. Godina iza nas bila je izuzetno zahtjevna i pokazali ste da je ovakav organizirani sustav izuzetno značajan. Vaša snaga i važnost pokazuje se u trenucima koji su negativni. Ne mogu ni zamisliti kakve bi bile posljedice da nema vas – rekao je Koren, koji je otkrio da je i sam vatrogasac već tri godine.

Objasnio je kako su upravo vatrogastvo i sport zadnja linija obrane koja se mora čuvati u smislu financija, no istaknuo je kako će ograničena sredstva državnog proračuna utjecati na financiranje ovog sektora te da postoji realna opasnost.

– Ne želim najaviti smanjenje sredstava, ali bili bismo sretni kada bismo mogli zadržati financiranje na ovoj razini – dodao je župan.

Ivan Matosović, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, tom prilikom predstavio je prošlogodišnje izvješće o radu te spomenuo kako su u planu brojne aktivnosti poput primjerice dana otvorenih vrata.

S druge strane, Zvonimir Habijan, glavni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice, osvrnuo se na prošlu godinu.

– Imali smo 511 intervencija, sudjelovali smo kao logistička potpora žurnim službama i policiji u migrantskoj krizi s 1288 vatrogasaca i 271 vozilom te dislokacije na otoke Lastovo, Brijuni i Pag – objasnio je Habijan i najavio da su krenule pripreme za ovogodišnje dislokacije.

Prijam vatrogasaca kod župana // Foto: Matija Gudlin
Prijam vatrogasaca kod župana // Foto: Matija Gudlin
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW