Županiju “preuzeli” SDP i HNS

12:05h
0
OporbajeuspjelaosigurativećinuglasovazasmjenukoalicijeHDZ HSS//foto:IvanBrkić

Koalicija HSS – HDZ više ne vlada Koprivničko-križevačkom županijom – dosadašnji oporbenjaci iz redova SDP-a i HNS-a smijenili su zahvaljujući glasovima HSLS-a, HSU-a i HDSS-a predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka (HDZ) i njegovog zamjenika Ivana Vuka (HSS) te na njihova mjesta postavili svoje ljude.

Točnije, Slavko Konfic (HSU) i Joso Brkljača (HSLS) su se priklonili koaliciji SDP-HNS i time joj, zajedno s glasom Vlade Miklobušeca (HDSS) koji je još prije nekoliko mjeseci okrenuo leđa HDZ-u i HSS-u, osigurali većinu glasova u Županijskoj skupštini. Konfic je kasnije izjavio da je takva odluka rezultat direktive iz središnjice stranke dok Brkljača da će bez obzira na predsjedavajuću koaliciju podržati proračun ukoliko je on za dobrobit žitelja županije. Smjena Damira Felaka i Ivana Vuka je bila ekspresna, kao i izbor njihovih nasljednika – Felaka je zamijenila SDP-ova Milica Fuček, a Vuka HSU-ov “prebjeg” Slavko Konfic.

Napomenimo kako je nakon smjena u vodstvu županijske skupštine okončani obračun prošlogodišnjeg proračuna, oko kojega su se donedavno lomila koplja. Naime, on je danas prihvaćen jednoglasno.