omiljen

Zvonko Stipić (84), legenda ulice, istrčao je Križevačku osminu i u cilj utrčao nošen podrškom publike

Zvonka svi u Križevcima znaju i dočekaju ga s osmijehom, posebno Drago Palčić, atletski trener koji nam je također rekao koju riječ o Zvonku, malo i kroz šalu. 

17:00h
0
Foto: Ivan Balija
Zvonko Stipić (84) // Foto: Ivan Balija

Križevačka osmina utrka je koja se ove godine premijerno održala u gradu sv. Marka. Namijenjena građanima rekreativcima, ova utrka duljine 5,28 kilometara ime je dobila upravo zato jer je njena duljina jedna osmina ukupne veličine jednog maratona.

Među rekreativcima našao se i Zvonko Stipić, 84-godišnji Križevčanin. Igrom slučaja, sreli smo ga ovaj tjedan na atletskoj stazi u Križevcima. Otkriva kako je odmalena u sportu. Nekad je igrao nogomet, veliki je zaljubljenik u taj sport. No, gotovo sve sportove je igrao, tenis, odbojku, ping pong, skok u dalj i dr.

– Nikad nisam stao s treningom, aktivnosti, sportom. Prije osam godina počeo sam trčati utrke, rekreativno. Odem trčati svaki drugi dan – govori nam Zvonko.

– Prekjučer sam se mučio jer sam bedak, trčao sam nekoliko dana prije pet kilometara i nisam se dovoljno odmorio. Plus sunce, nisam imal tempo. Bez zafrkancije, čudi me da sam uspio pretrčati, jedva sam istrčal ovaj krug. Malo sam se preforsiral. Imam osjećaj da je Maurizio vikal da usporim. Jedva sam dotrčal, bil sam umoran. Mislil sam da budem ispred ove škole trčanja koja je počela prije dva mjeseca, da sam u kondiciji. No, oni su mene ostavili. I onda dođem ovdje na završni dio i vidim da ide. Možda me malo publika ponijela. Vele mi da su mi koljena udarala u bradu kako sam trčal – priča ovaj vremešni rekreativac.

Zvonka svi u Križevcima znaju i dočekaju ga s osmijehom, posebno Drago Palčić, atletski trener koji nam je također rekao koju riječ o Zvonku, malo i kroz šalu.

– Zna se precijeniti, ponese ga ženska publika. Treba malo stati na loptu. On je legenda ulice, otrov za žene, sve komade mi je pokupio – kaže Palčić sa smiješkom.

Ne mora se ni spomenuti kako Zvonko živi kao mladić. I sam kaže da je čovjek star onoliko koliko se osjeća starim. I upravo takav dojam ostavlja.