27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

4. srpnja slijedeća sjednica Županijske skupštine
4

Ne propustite

Slijedeća sjednica županijske skupštine bit će održana 04.-oga srpnja. Dogovoreno je to tijekom jučerašnjeg sastanka kojega je predsjednica skupštine Milica Fuček održala sa županom, njegovim zamjenicima i predstavnicima klubova vijećnika. Kako je najavio župan Darko Koren, predsjednica Fuček je predložila dnevni red s izmjenama statuta županije, po kojima bi upravna vijeća županijskih ustanova umjesto župana imenovala županijska skupština. HSS takvu promjenu ne može poduprijeti, rekao je Koren:

„Jer smo prije nekoliko mjeseci odabrali suprotno, dakle da župan kao osoba koja je odgovorna za funkcioniranje sustava županijskih ustanova, da bira upravna vijeća.“

U dnevni red će biti uvrštena i rasprava o distributivnim područjima za vodoopskrbu i odvodnju, rekao je Koren:

 

„Mi ćemo raspraviti na tome i skupština će usvojiti zaključak kojim će meni dati mandat šta po tome činiti a prijedlog će biti da ostanu ova tri distributivna područja.“

Podsjetimo, koprivnički Komunalac je prije nekoliko tjedana zatražio od župana da odredi vodoopskrbno distributivno područje za županiju. U Komunalcu smatraju da – prema važećim propisima – jedini zadovoljavaju biti distributerom vode za cijelo županijsko područje, čemu su se usprotivili Križevci, a Koren je – pozivajući se također na važeće propise, ustvrdio da će ipak ovlasti ostati distributerima u sva tri županijska grada.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×