Radovi u Koprivnici

FOTO Dječje igralište na TKZ-u postat će prava atrakcija

14:38h
0
Dječje igralište na TKZ-u zasjat će u novom ruhu Foto: Matija Gudlin

Na radost svih mališana, u utorak je počelo uređenje novog dječjeg igrališta na Trgu kralja Zvonimira u Koprivnici.

Omiljeno okupljalište djece, ali i njihovih roditelja, sada će postati još atraktivnije, modernije i zabavnije.

Bit će postavljeno osam novih igrala i to karanfil, njihalica pčelica i bubamara, a najmlađi će uživati u ljuljački sa sigurnosnom sjedalicom.

Radnici će postaviti i višefunkcionalno igralo koje uključuje toranj, dvije ljuljačke, tobogan, mali zid za penjanje, penjalicu i most, vrtuljak Vještičin šešir i Satelit te klackalicu za stajanje.

Iz koprivničke gradske uprave poručuju da su sva dječja igrala prilagođena ergonomskim zahtjevima i visokim standardima ukupnog psihofizičkog razvoja djece raspodijeljena za dob djece od jedne do tri i od četiri do 12 godina.

Ujedno, mame i tate neće morati puno brinuti, jer su sva igrala izrađena po europskim standardima o sigurnosti, te posjeduju ateste i certifikate.

Uređenje i opremanje dječjeg igrališta izvodi tvrtka Regoč iz Zagreba za što je Grad Koprivnica osigurao gotovo 197 tisuća kuna plus PDV, dok je GKP Komunalac zadužen za betonske i zemljane radove te cijelu koordinaciju izvođenja radova.

– Uređenje novog dječjeg igrališta, osim što će uveseljavati male stanovnike grada Koprivnice i njihove roditelje, upotpunit će sadržaj i uljepšati vizuru kvarta te otići još korak dalje ka definiranju grada Koprivnice kao Grada prijatelja djece – kažu iz gradske uprave.

Osim toga, na proljeće sljedeće godine u planu je i uređenje dječjeg igrališta na Trgu Slobode u Koprivnici.

čitam...