12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica 2012. treća u zemlji po broju darivanih doza krvi
K

Ne propustite

Koprivnica je godinama u vrhu po broju darivanih doza krvi, pa je tako u 2012. godini prikupljeno ukupno 5.985 doza krvi, a prema broju darivanja u odnosu na broj stanovnika, Koprivnica je prošle godine bila treća u Hrvatskoj.

– Ove, 2013. godine, do kraja listopada prikupljene su 4.802 doze krvi, a pred nama su još dvije akcije, jedna koja je u tijeku ovog tjedna te akcija u prosincu – doznajemo iz Gradskog društva  Crvenog križa Koprivnica.

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Hrvatskoj organizirano je već 60 godina, a u Koprivnici se organizira od 1961. godine. Ono je prisutno već generacijama u mnogim obiteljima.

– Danas imamo jedan primjer djeda koji tradiciju prenosi na unuka. Juraj Cesar iz Koprivničkih Bregi, rođen 1944. godine, dao je krv 107 puta. U sjedištu Crvenog križa u Koprivnici u utorak 19. studenoga krv je dao posljednji 108. put, a najavio je kako će njegovim stopama nastaviti i njegov unuk koji se sprema dati krv prvi puta – istaknuli su djelatnici koprivničkog Crvenog križa, dodajući kako zbog dobne granice od 70 godina, Cesar više ne može davati krv, no za svoju dugogodišnju humanost primio je priznanja Koprivničko-križevačke županije i najviše državno odliklovanje Predsjednika RH – Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×