13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka preokretom dobila Budućnost, Tatari ozlijedila koljeno
P

Ne propustite

090916-buducnost-mRukometašice Podravke Vegete uspjele su preokrenuti rezultat i u završnici doći do pobjede protiv podgoričke Budućnosti u 2. kolu Regionalne lige.

Budućnost je bila bolja u prvom dijelu, dok su hrvatske prvakinje značajno poboljšale igru u nastavku i zadržale maksimalni učinak u ovom natjecanju.

Utakmicu je obilježila ozljeda koljena Mirande Tatari, koju su u 54. minuti morali iznijeti s terena. Težina ozljede bit će poznata sljedećih dana.

U prvom dijelu odlično je branila bivša Podravkina golmanica na golu gošći Sanela Knezović, domaće ni u obrani ni u napadu nisu bile na razini, i Budućnost je to naplatila u posljednjih pet minuta te na odmor otišla sa četiri pogotka prednosti.

Zapaženu ulogu u igri Crnogorki ima Ana Đokić, donedavna kružna napadačica Koprivničanki, a dobro su odigrale i Radičević te Bulatović.

090916-djokic-mPodravka je u nastavku prikazala znatno bolju igru, odlično je branila Marta Žderić, a preokret su kreirale Kožnjak, Tatari, Penezić i Petković. Serijom od 5:0 sredinom drugog dijela hrvatske prvakinje došle su do vodstva od 26:25 u 53. minuti.

Samo minutu kasnije s terena je morala Tatari, ali podravkašice se nisu predavale te su u posljednjim trenucima susreta osigurale i drugu pobjedu u Regionalnoj ligi. Šerić je prvo promašila zicer, ali je u istom napadu iskoristila asistenciju Penezić i zabila za 31:30, a pobjedu je pogotkom sa svoje polovice sekundu prije kraja potvrdila Lovrak.

REGIONALNA LIGA, 2. KOLO

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST T-MOBILE 32:30 (13:17)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 250. Suci: Ljubić i Krstič (obojica iz Slovenije).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (9), Jelčić (7); Čović, Vukojević, Kožnjak 5, Pongrac, Petković 3, Lovrak 3, Zebić 1, Gaće 1, Poljak, Šerić 2, Pasičnik 5, Tatari 5, Penezić 7(3). TRENER: Zdravko Zovko.

BUDUĆNOST T-MOBILE: Barjaktarović (7), Knezović (13+1); Miljanić, Radičević 9(3), Đokić 4, Jovanović 4, Radović 4, Dragutinović, Đurović, Horvat 1, Lazović, Bulatović 6, Mehmedović 2. TRENER: Zsiga Gyula.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Budućnost T-Mobile 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 min. (Šerić, Čović), Budućnost T-Mobile 10 min. (Jovanović 2+2, Bulatović 2+2, Dragutinović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

glazbene legende

Ne propustite večer punu emocija uz Hanku Paldum i Duška Kuliša, za vas imamo ulaznice!

Nezaboravan glazbeni spektakl stiže u Đurđevac, u subotu, 11. svibnja! Dvoje glazbenih legendi, Hanka Paldum i Duško Kuliš, zajedno će...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×