18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrvatske rukometašice u nedjelju u Lyonu love vizu za Svjetsko prvenstvo u Kini
H

Ne propustite

090612-repka-mHrvatska ženska rukometna reprezentacija u nedjelju će biti na velikom iskušenju. U Lyonu će s Francuskom, s početkom u 15 sati, odigrati uzvratnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini. U prvom ogledu u Kutini Hrvatska je pobijedila sa 27:23, što je solidan kapital uoči uzvrata, no svima je jasno da tih plus 4 nisu nikakva garancija prolaza.

– Teško je u rukometu braniti neki rezultat, isto tako je teško govoriti koja je prednost dobra. Mi moramo igrati našu igru, taktički drugačije nego u Kutini, ali nikako defenzivno, već agresivno. Naša obrana opet mora dati svoj obol da bismo prošli na Svjetsko prvenstvo – rekao je hrvatski izbornik Zdravko Zovko.

Domaći teren bit će prednost za Francuskinje, no to ne mora biti presudno.

– Većina igračica u reprezentaciji je iz Podravke, a one su kroz sezonu pokazale da im nije problem igra u gostima, upravo izvan Koprivnice ostvarili smo dosta kvalitetnih pobjeda. Naravno, svaka utakmica ima novi scenarij, očekuje se puna dvorana i velik pritisak, i bit će važno da djevojke ostanu hladnih glava i da ne padnu pod utjecaj publike. Iako su naše cure mlade, imaju dovoljno iskustva, i trebale bi svu tu atmosferu podnijeti na jedan normalan način – smatra Zovko.

Andrea Penezić je sa 11 pogodaka bila naša najefikasnija igračica u Kutini, a i u Lyonu se od nje puno očekuje.

– Mislim da smo bolje od njih, a u Lyonu nas sigurno čeka dobro ozračje, jer ćemo igrati predigru muškoj reprezentaciji Francuske. Znam da možemo očekivati i domaćinsko suđenje, no mi ne smijemo ni u jednom trenutku dopustiti da nas takve stvari izbace iz takta. Trebamo ponoviti obranu iz Kutine, a u napadu sigurno možemo još bolje – rekla je Andrea.

Prijenos nedjeljne utakmice možete pratiti na 2. programu Hrvatske televizije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×