22.4 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt loadstar

Grad Đurđevac u suradnji s partnerima prijavio projekt od 1,4 mil. eura – virtualni muzej zajedničke baštine za digitalno doba
G

Ne propustite

Grad Đurđevac i Grad Rovinj kao predstavnici Hrvatske i partneri Grad Pesaro- Italija, Sveučilište Modena and Reggio Emilia, Grad Patras- Grčka, Razvojna agencija Ilia-  Grčka, Grad Lesser- Austrija, Grad Durres- Albanija, INOA – Innovative Organizations, Slovenija, Grad Banja Luka- BIH, Međugradski institut za zaštitu baštine- Srbija, te Forum Jadransko- jonskih gradova prijavili su zajednički projekt LOADSTAR na natječaj INTERREG Jadransko – jonske regije.

Radi se o projektu kojim se predviđa izrada virtualnog muzeja za unaprijeđenje Jadransko- jonske baštine koji bi objedinio sve informacije i slike o turističkim i kulturnim sadržajima s područja gradova prijavitelja, te bi se na taj način olakšalo turistima snalaženje i upoznavanje cijelokupne ponude. Projekt je usmjeren na jačanje vidljivosti zajedničke baštine, povezivanje turističkih i kulturnih sadržaja, te prilagodba istih potrebama i željama turista i digitalnom dobu.

Virtualni muzej će biti razvijen kao ICT integrirana platforma koja će prikupljati, upravljati i razmjenjivati ​​podatke o gradovima prijaviteljima, te će posjetiteljima i građanima pružiti pristup nizu kreativnih publikacija i jednostavne aplikacije i alate koji će im olakšati planiranje posjeta. Osim izrade zajedničkog virtualnog muzeja, prijavitelji će sudjelovati i na brojnim edukacijama i radionicama koji bi trebali educirati djelatnike o provođenju promotivnih aktivnosti u svrhu jačanja turističke vidljivosti.

Vrijednost projekta iznosi 1,4 mil. eura od čega se 133.000,00 eura odnosi na aktivnosti Grada Đurđevca, a predviđeno trajanje projekta iznosi 30 mjeseci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Doznajemo datume

DRŽAVNA MATURA Učenici “na iglama”, idući tjedan kreću ispiti, strani jezici za zagrijavanje

Objavljeni su svi datumi održavnja ispita iz državne mature za maturante srednjih škola. Državna matura piše se već idući...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×