13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
riješena situacija

Porezna uprava: Nećemo uzeti milijune od donacije za Milu Rončević
P

Milin otac Marin Rončević rekao je da će ostatak novca prebaciti Zakladi Nora Šitum kako bi se moglo financirati liječenje ostale bolesne djece, a mi smo pitali Poreznu upravu hoće li oporezivati preostali iznos.

Ne propustite

ZA liječenje Mile Rončević u SAD-u prikupljeno je oko 35 milijuna kuna u svega par dana, a liječenje će stajati oko 18 milijuna kuna. Milin otac Marin Rončević rekao je da će ostatak novca prebaciti Zakladi Nora Šitum kako bi se moglo financirati liječenje ostale bolesne djece, a mi smo pitali Poreznu upravu hoće li oporezivati preostali iznos. Porezna je za Index odgovorila da neće ako se novac daruje u humanitarne svrhe.

– Primljeni novac prikupljen u humanitarne svrhe sa svrhom i ciljem liječenja u poreznom smislu nije oporeziv. Sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak, dohotkom se ne smatraju primici koje fizičke osobe ostvaruju po osnovi darovanja pravnih i fizičkih osoba, a za zdravstvene potrebe (operativne zahvate, liječenja, nabavu lijekova i ortopedskih pomagala te troškove prijevoza i smještaja u zdravstvene ustanove), rješavanje kojih nije plaćeno obveznim, dopunskim, dodatnim i privatnim zdravstvenim osiguranjem niti na teret sredstava fizičke osobe, a pod uvjetom da je darovanje, odnosno plaćanje nastalih izdataka za tu namjenu obavljeno na žiroračun primatelja dara ili zdravstvene ustanove te na temelju vjerodostojnih isprava. Ako se prikupljeni novac u potpunosti ne utroši za navedene svrhe te se preostali novac dalje daruje u humanitarne svrhe, odnosno za zdravstvene potrebe druge osobe primjenjuje se isto oslobođenje. Nadležne institucije će svaka u svojoj domeni kontrolirati korištenje i trošenje takvih sredstava – stoji u odgovoru Porezne uprave za Index.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×