sjajno postignuće

SVAKA ČAST SVIMA Za liječenje male Mile sakupljeno više od 22 milijuna kuna

Cilj akcije bio je prikupiti 2,8 milijuna dolara, odnosno 18,5 milijuna kuna

12:12h
0
Mila Rončević // Foto: Facebook

Hrvatska je za liječenje Mile Rončević u Americi prikupila oko 22,5 milijuna kuna samo na računu kojem pristup ima njezina obitelj, objavili su danas roditelji djevojčice za čije je slanje u Ameriku nacija bori već nekoliko dana, piše Telegram.

Liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia, privatnoj američkoj bolnici u kojoj se provode najmoderniji eksperimentalni tretmani, stajat će 2,8 milijuna dolara, odnosno 18,5 milijuna kuna. Ta svota postavljena je kao konačan cilj akcije koja je započela u utorak navečer, kada se Milin tata prijateljima i obitelji na Facebooku obratio apelom za pomoć.

Brojčanik se na stranici Life for Mila jučer ujutro popeo na nešto više od 1,5 milijuna dolara, ili 10 milijuna kuna, ali u tu cifru nisu bile uključene uplate na inozemni žiroračun i netbanking uplate od vikenda, koje su sjele danas, kao ni donacije koje su prikupljene na humanitarnim događanjima koji su se ovog vikenda održavali po cijeloj Hrvatskoj. Osim toga, novinarka N1 televizije Matea Dominiković danas je objavila kako je na izdvojenom računu Zaklade Nora Šitum za Milu uplaćeno više od 3,3 milijuna kuna, a ta svota stalno raste.

ČUDO OSTVARENO ZA NEKOLIKO DANA

Situacija, koja je u četvrtak navečer izgledala toliko beznadna da je Milina obitelj bila spreman odustati od pokušaja da djevojčicu pošalje u Ameriku, promijenila se u svega nekoliko dana. Premda još nisu znali točnu svotu prikupljenu za Milu, njezini roditelji jučer su objavili da su karte za Philadelphiju kupljene, i da će u utorak ujutro Mila krenuti u bolnicu koja joj može ponuditi najviše nade za izlječenje od zloćudne bolesti.

Uz tisuće i tisuće običnih ljudi koji su uplaćivali novac, organizirali sakupljanja i širili apel za pomoć Mili, u akciju za pomoć uključili su se i mnogi poznati sportaši, poduzetnici, umjetnici, razne udruge te brojne tvrtke, od kojih su neke doprinijele velikim donacijama, te već spomenuta Zaklada Nore Šitum. Angažirao se i Ured predsjednice, te hrvatski veleposlanik u SAD-u, a na kraju se Philadelphiji se našao i gospodin koji je za obitelj ponudio sobu u svojoj kući.

čitam...
Loading...