18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SASTANAK

Ludbreg planira projekt kojim želi postati cikloturistička destinacija
L

Riječ je o održivom obliku turizma koji se zadnjih godina sve više razvija u mnogim zemljama, kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ne propustite

Cikloturizam je bio tema sastanka u Ludbregu. Završetkom projekta Happy bike financiranog u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska utvrđeno je postoji prostor za daljnji razvoj biciklističkog turizma.

Spomenutim projektom uspostavlja se nova biciklistička ruta od Letenyea, Preloga, pa do Ludbreg u koju su postavljene interpretacijske ploče s prikazom prirodne i kulturne baštine. Želja Ludbrega jest od jeseni krenuti s izradom projekta preobrazbe grada i cikloturističku destinaciju.

– Riječ je o održivom obliku turizma koji se zadnjih godina sve više razvija u mnogim zemljama. Vjerujem kako imamo brojne prednosti i atribute koji nam pomažu u ostvarenju cilja, odnosno stvaranja kvalitetnog cikloturističkog proizvoda. U ovaj projekt planiramo uključiti sve susjedne općine te Kalnik kako bismo potencijalnim gostima ponudili bicikliranje kroz dolinu rijeke Bednje, Plitvice i Drave ili nešto zahtjevnije rute preko Rasinje i Kalnika – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić, a prenijele službene gradske stranice.

Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×