21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Pojedini oboljeli i dalje traže e-propusnice, Capak najavio moguće pooštravanje mjera
P

Božinović je rekao kako je jučer dvadesetak osoba u Hrvatskoj kršilo samoizolaciju.

Ne propustite

Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj je konferenciji u 14 sati objavio kako je brojka oboljelih od koronavirusa stigla do 1495. Između ostaloga, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ponovno su se dotaknuli mjera kojima se želi ograničiti širenje virusa, a što je posebno važno uslijed uskrsnih blagdana kada mnogi odlaze u trgovine ili na nedavno otvorene tržnice.

– Nismo za represivne mjere, već donosimo one za zaštitu ljudi. Svatko bi ih se trebao držati. Nisam bio u gradu, ali izvijestili su me da je ponašanje slično onome prije pojave koronavirusa. Smatramo da najviše možemo pomoći svojim apelima i objašnjavanjem mjera. Nastavi li se da se građani nedovoljno pridržavaju mjera, bit će potrebno poduzeti represivne mjere – rekao je Capak.

Božinović je rekao kako je jučer dvadesetak osoba u Hrvatskoj kršilo samoizolaciju. Pojedinci, potvrdio je, još uvijek traže e-propusnice iako su pod mjerama samoizolacije ili čak pozitivni na bolest. Naglasio je, što je jasno, da oni tako mogu zaraziti druge i produžiti situaciju.

– Imamo mogućnost stalnim apelima utjecati na savjest građana. Otpočetka je jasno da uspjeh nošenja s epidemijom ovisi o svakome od nas. Nema institucije koja može utjecati na svijest koliko možemo mi s medijima. Vremena nisu normalna, ljudi to moraju prihvatiti. O tome kako se ponašaju ovisi zdravlje najbližih. Represija ne, ali sigurno ćemo ponavljati koliko će biti potrebno. Glede mjera, pokušavamo napraviti samo što je nužno. Balansiramo između ekonomske održivosti i zadatka broj jedan – spašavanja života ljudi. Ušli smo u kritično razdoblje, o nama ovisi koliko će ono trajati – rekao je Božinović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×