13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 5. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Darinko Kosor u Koprivnici: HSLS će opet biti jaka stranka
D

Ne propustite

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor sastao se danas s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem.

Povod sastanku je večerašnja izborna skupština gradskog ogranka HSLS-a, na kojem će sudjelovati i Kosor, ali i aktualna situacija u Podravki, USKOK-ova istraga nad Damirom Polančecom te drugi problemi. Na traženje novinara da komentira malverzacije u Podravki te istragu nad Damirom Polančecom, Kosor je kazao da je pravna država počela funkcionirati te da će krivci biti sankcionirani:

– Nije na nama političarima da o tome sudimo, no želimo da se taj problem riješi, a radna mjesta i tvrtka spasi, jer je država vlasnik četvrtine Podravke. Ipak, državu treba maknuti iz vlasničke strukture svih gospodarskih subjekata – rekao je Kosor.

Dodao je da je s gradonačelnikom Mršićem razgovarao i o planu gradske uprave da bivšu vojarnu pretvori u sveučilišni kampus, što već godinama koče mjerodavni u Zagrebu, te najavio da će HSLS kao dio vladajuće koalicije pokušati ubrzati taj proces.

Na pitanje novinara što misli o različitim koalicijama HSLS-a na lokanlim razinama, Kosor je odgovorio da središnjica stranke neće ograničavati ogranke u tome, a za koaliciju sa HDZ-om na državnoj razini je rekao da funkcionira dobro. Nedavne trzavice na relaciji Kosor-Kosor je opisao kao razmjenu argumenata i sapunicu koja je trajala dva dana te naglasio da će HSLS i dalje podržavati sve stavove koalicije:

– Jučer smo na sastanku predsjedništva stranke potvrdili da ostajemo u koaliciji, iako to nije bilo upitno. Sutra ću i ja popiti kavu s premijerkom, jer koaliciji predstoji u svim pogledima najteža godina i svi trebamo dati svoj doprinos u rješavanju problema.

Kosor se osvrnuo i na vraćanje Dražena Budiše u stranku, naglasivši da je bivši predsjednik HSLS-a pokrenuo temu o velikoj koaliciji te da je među najzaslužnijima za sastanak Jadranke Kosor sa Zoranom Milanovićem.Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a. Snimio: Marijan Sušenj

– Prvo su mu se svi smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji. Budiša neće biti aktivan u vodstvu stranke, nego će biti moj savjetnik kako smo se i dogovorili, no budućnost stranke nećemo temeljiti na njemu nego mladim ljudima – rekao je Kosor te naglasio kako vjeruje da će HSLS do idućih parlamentarnih izbora opet biti treća stranka u Hrvatskoj po jačini.

Predsjednik koprivničkog ogranka HSLS-a Stjepan Lončar najavio je da će nakon predstojećih unutarstranačkih izbora biti puno izmjena u stranci, a ponajprije u izvršnom odboru, jer su u HSLS ušli novi ljudi:

– Oni žele buđenje ogranka iz sna, a što se suradnje s ostalim strankama tiče zanimat će nas samo projekti koji će značiti boljitak Koprivnice, odnosno rast zaposlenosti, razvoj školstva te malog gospodarstva.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prekrasna djevojka “zaustavila vrijeme” u centru grada, zebrasti uzorak nije nas ostavio ravnodušnima

Ova simpatična plavuša hrabro je odabrala ovu gotovo pa ljetnu haljinu. Ovaj zebrasti uzorak odličan je izbor za šetnju...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×