24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dodjeljuje županija

Evo tko će ove godine dobiti javna priznanja, najvrjednija nagrada odlazi u ruke Koprivničanca koji je krv dao više od 200 puta
E

Sve predložene, a nagrada je čak 15, moraju prvo potvrditi skupštinari, no to bi trebala biti puka formalnost

Ne propustite

Članovi Županijske skupštine bude se iz zimskog sna. Naime, sredinom idućeg tjedna naći će se na prvoj ovogodišnjoj sjednici, a među 28 točaka dnevnog reda bit će i ona o dobitnicima javnih priznanja. Preciznije rečeno, bit će to prva točka o kojoj će skupštinari raspravljati, a na svečanoj sjednici povodom rođendana Županije, koja će se održati u travnju, podijelit će se čak 15 nagrada.

Ona najvrjednija, nagrada za životno djelo, trebala bi doći u ruke Stjepana Lončara iz Koprivnice, koji je krv darivao više od 200 puta. U prijedlogu su se još našli Mladen Pavković, Nada Dombaj iz Drnja i Zlatko Blažek iz Peteranca, no odbor za dodjelu javnih priznanja predložio je Lončara za ovu nagradu, uz koju se dodjeljuje i 1990 eura (15.000 kn).

Nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” i 929 eura (7000 kn) dobit će Križevčanka Nevenka Prosenečki, prije svega za promicanje liječenja, rehabilitacije i zaštite ženskih osoba oboljelih od malignih bolesti te organiziranja humanitarnih akcija za vrijeme Domovinskog rata, a onu za promicanje inovatorstva pod nazivom “Marcel Kiepach” uručit će se, također Križevčaninu, Ivanu Knoku, zbog doprinosa u organiziranju i realizaciji programskih aktivnosti u područjima tehničke kulture i inovatorstva. On će dobiti 663 eura (5000 kuna).

Za nagradu za doprinos ugledu i promociji županije stiglo je čak sedam prijedloga, a s obzirom na to da se dodjeljuju dvije nagrade, one bi trebale stići u ruke koprivničkog umjetnika Ivana Andrašića i Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice. Njima će pripasti, također, po 663 eura, baš kao i nagrađenima u kategoriji za iznimno postignuće u prošloj godini. Stigla su četiri prijedloga, a nagrada bi trebala pripasti Poljocentru iz Križevaca i Udruzi Sigečko srce – KUD Gruntovec.

Isto tako dodijelit će se i pet zahvalnica, uz koje ide i novčani iznos od 398 eura (3000 kn), a nagrađeni će biti Đuro Zvonar iz Šemovaca, Biserka Horvat iz Koprivničkih Bregi, Milka Novaković iz Gole, KUD Prigorec Sveti Petar Orehovec i KUD Stari graničar Cirkvena.

Tu nije kraj nagradama, odnosno priznanjima, jer će se dodijeliti i tri županove Plakete. Ponosni vlasnici postat će Ivana Senjan iz Đurđevca, Dijana Mijač Dretar iz Križevaca i zdravstvena djelatnica Ruža Evačić iz Koprivnice. Osim posebno stilizirane Plakete, dobit će kovanice od srebra na kojoj je otisnut grb Koprivničko-križevačke županije s jedne strane i lik zaštitnika Koprivničko-križevačke županije Svetog Marka Križevčanina, s druge strane te 398 eura novčane nagrade.

Kao što smo u početku naveli, sve ove prijedloge moraju potvrditi skupštinari iduće srijede. Tek nakon toga ovi će prijedlozi postati službeni.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nesreća

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se plovni bager na šljunčari, radnici i vatrogasci bore se protiv buktinje

Zapalio se plovni bager na šljunčari u Gabajevoj Gredi. Kako doznajemo s mjesta događaja, plamen je buknuo na stroju, a...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×