12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Veleposlanici Njemačke, Danske, Slovačke, Makedonije, Albanije, Irana, Egipta i Alžira posjetili Koprivnicu
V

Ne propustite

090530-veleposlanici5-m– Koprivnica je ogledni primjer drugim dijelovima Hrvatske kako se lokalna uprava treba ponašati kad je riječ o razvoju gospodarstva i privlačenju stranog kapitala – rekao je Bo Eric Weber, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, nakon što je gradonačelnik Zvonimir Mršić njemu i veleposlanicima Njemačke, Slovačke, Makedonije, Albanije, Irana, Egipta i Alžira prezentirao gospodarsku sliku Koprivnice i mogućnosti ulaganja stranog kapitala u podravskoj metropoli.

 

Veleposlanici su nakon razgovora s Mršićem posjetili tvornicu papirne ambalaze «Hartman d. d.», gdje ih je predsjednik Uprave Boris Garaj upoznao s poslovanjem tvrtke, te pivovaru «Carlsberg Croatia», gdje je isto učinio predjednik Uprave Thomas Kure Jakobsen. Na pitanje novinara kako nakon obilaska gradske uprave i dvije vrlo uspješne tvrtke gledaju poslovnu klimu u Koprivnicu veleposlanik Bo Eric Weber nije krio oduševljenje:

090530-veleposlanici7-m– Koprivnica je daleko ispred, primjerice, Istre, no mora te prednosti reklamirati i svoj pristup gospodarstvu pretvoriti u «brand». Uz to, farmaceutska industrija je razvijena i okoliš čist, što su također prednosti koje treba naglašavati na svakom koraku.

Veleposlanik Makedonije Dančo Markovski je izdvojio da njegova drzava već ima razvijene poslovne veze s prehrambenom kompanijom «Podravka» te da je dolazak u Koprivnicu prvi korak u nastojanju da se uspostavi suradnja i u drugim granama industrije, a naročito s «Belupom». Govoreći o preprekama na koje koprivnička pivovara nailazi u poslovanju, a koje se mogu riješiti samo političkom voljom, direktor prodaje Vlado Sobota je izdvojio primjer uvoza pivskih boca:

– Ako uvozimo prazne boce plaćamo poreze kojih nema ako je u bocama pivo, što je problem koji ne mozemo riješiti na razini gospodarstva, već samo uz pomoć političara.

Veleposlanici su boravak u Podravini zaključili odlaskom u prigradsko naselje Bakovčice, gdje su prisustvovali kvizu znanja iz povijesti «Hrvatska moja domovina – Bakovčice 2009.». Inače, u Koprivnicu ih je doveo glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović, a u posljednjih deset godina je središte Koprivničko-križevačke županije posjetilo 38 veleposlanika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×