15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Grad po drugi puta prodaje zemljište za izgradnju stanova, a niknut će i solarne elektrane
G

Godine 2017. poduzetnik Zlatko Sova trebao je graditi stanove, ali je odustao i vratio natrag čestice Gradu Ludbregu

Ne propustite

Gradsko vijeće Grada Ludbrega održalo je svoju 12. sjednicu, i to elektronskim putem. Na dnevnom redu bilo je tek pet točaka.

Jedna od njih je prijedlog Rješenja o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta stambeno-poslovne namjene u Ulici akademika Josipa Tišljara u Ludbregu, i to za dvije čestice – pašnjak u Ulici Miroslava Krleže od 1044 m2 i pašnjak u Ulici Miroslava Krleže od 1317 m2. Ponuda se može dati za pojedinu od tih dviju čestica, ili za obje čestice.

Naime, Ulica akademika Josipa Tišljara u naravi još nije izgrađena, a trebala bi se nalaziti istočno od centra grada kod autobusnog kolodvora.

Početni iznos cijene za prvu česticu iznosi 263.000 kuna,  a za drugu 332.000 kuna.

Kupac je ponuđeni iznos kupoprodajne cijene dužan uplatiti Gradu Ludbregu odmah prije sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Naime, ovo je drugi pokušaj kako bi se ovo zemljište stavilo u namjenu. Godine 2017. poduzetnik Zlatko Sova trebao je graditi stanove, ali je odustao i vratio natrag čestice Gradu Ludbregu.

livada Ludbreg
Foto: epodravina

Nadalje, na dnevnom redu je prijedlog Rješenja o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta za izgradnju solarne elektrane u Ulici 5. studenog u Ludbregu, nedaleko saniranog odlagališta otpada, za koje je određen program praćenja stanja okoliša definiran u Rješenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Grad Ludbreg je obvezan provoditi monitoring saniranog odlagališta u pogledu kontrole podzemnih voda u piezometrima, kontrolu procjednih oborinskih voda u kontrolnom oknu, kontrolu emisije odlagališnih plinova i kontrolu slijeganja tijela odlagališta.

Početni iznos kupoprodajne cijene za prvu česticu iznosi 1.800.000 kuna, a za drugu 722.000 kuna.

livada Ludbreg
Foto: epodravina
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×