18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
esterova ulica

FOTO Ploče u pješačkoj zoni kod tržnice pucaju pod teretom dostavnih vozila, vozači ignoriraju znak, iz grada najavili promjenu prometnog režima
F

Najveći problem leži u dostavnim vozilima koja se parkiraju pred Podravkinim diskontom, iako ima i neodgovornih građana, koji automobilima uđu u taj dio pješačke zone i parkiraju na par minuta kako bi skoknuli do tržnice ili već spomenutog diskonta

Ne propustite

Mnogi građani već su nam ukazali na problem u centru grada, točnija na dio Ulice Đure Estera, koja se naslanja na sam trg, a u kojoj pod teretom kamiona i ostalih vozila koja konstantno prolaze, unatoč znaku zabrane, pucaju pločice ne tako davno postavljene. Riječ je o dijelu ulice koji od glavne prometnice vodi prema tržnici, odnosno Podravkinom diskontu, a koji je ustvari pješačka zona.

Te problematike na zadnjoj se sjednici gradskog vijeća dotakla i Vesna Peršić Kovač, napomenuvši kako je dobila primjedbu građana tog dijela grada, koji se žale, odnosno traže rješenje ove problematike.

– Riječ je o samom centru grada, ploče na ulazu u tržnicu konstantno pucaju pod teretom dostavnih vozila i građane zanima može li se nešto učiniti da se to više ne događa – postavila je upit gradskim čelnicima.

Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec

Gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio joj je ukratko da su svjesni tog problema u Esterovoj ulici.

– Ali nismo mogli ući detaljnije u problematiku dok su radovi na trgu u tijeku. Nakon što se ti radovi završe, pozabavit ćemo se tim dijelom i ići ćemo u promjenu prometnog režima. Međutim, treba naglasiti da je područje same tržnice pa i tiskare, vezano uz ITU mehanizam i promjene koje smo prijavili, tako da je lako moguće da se sve tamo izmjeni pa više nećemo imati tih problema – odgovorio joj je gradonačelnik.

Ipak, treba naglasiti kako je ova problematika postojala i prije nego je krenula obnova središnjih trgova, odnosno ploče pucaju već godinama. Najveći problem leži u teškim dostavnim vozilima koja se parkiraju pred Podravkinim diskontom, iako ima i neodgovornih građana, koji automobilima uđu u taj dio pješačke zone i parkiraju na par minuta kako bi skoknuli do tržnice ili već spomenutog diskonta.

Foto: Google street view

Jedan takav neodgovoran građanin napravio je upravo to i u vrijeme kada smo slikali potrgane ploče. Zanimljivo, kaotična situacija u tom dijelu ulice najbolje se može vidjeti na Google street viewu, jer je kamera postavljena na vozilo snimila u toj pješačkoj zoni dva parkirana automobila i dva kombija, s time da je treći bio u dolasku.

Rekli su nam oni koji upozoravaju na ovaj problem da je policija znala kontrolirati takve neodgovorne vozače i pisati kazne, ali da pojedinci uporno krše prometni znak koji jasno upućuje na pješačku zonu.

S obzirom na to da radovi na trgu završavaju ovih dana vidjet ćemo hoće li u gradu uistinu ići u promjenu prometnog režima, kao što je to rekao gradonačelnik, ili će se sve jednostavno prepustiti radovima vezanima uz ITU mehanizam, kada bismo na tom dijelu trebali dobiti obnovljenu, zelenu tržnicu i knjižnicu. Sve to trebalo bi se širiti na područje današnje tiskare, koja godinama zjapi u derutnom stanju.

Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×