20.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 12. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Burza rada

Nezaposlenih u županiji sve više, trgovci i ugostitelji na mukama jer mnogi ne žele k njima
N

Najtraženija zanimanja u siječnju su prodavači i konobari, a poslodavci koji vape za radnom snagom trgovci i ugostitelji.

Ne propustite

Značajan porast nezaposlenih dogodio se u siječnu ove godine, u usporedbi s prosincom 2023. godine. S druge strane županijska burza rada pretrpana je zanimanjima koja se traže, a radne snage nema “ni za lijek”.

U Zavodu za zapošljavanje doznajemo kako je u samo mjesec dana na biro prijavljeno 150 osoba više nego li u prosincu. Trenutno je na zavodu 1965 osoba, 8.3 posto više nego li u prosincu. Uspoređujući podatke sa siječnjom 2023. godine nešto bolje stanje, 54 osobe manje. Najveći je porast nezaposlenosti bio u Đurđevcu za 64 osobe.

Burza rada, konobari Foto: Ivan Balija
Dobrog konobara sve je teže naći // Foto: Ivan Balija

– Tijekom siječnja imali smo čak 500 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 148,8 posto više nego u prosincu te za 18,4 posto manje nego u siječnju prethodne godine – rekli su nam na Zavodu za zapošljavanje.

Najtraženija zanimanja u siječnju su prodavači i konobari, a poslodavci koji vape za radnom snagom trgovci i ugostitelji. Biro je imao 25 upita za prodavače ili prodavačice, ali i 14 za čistačice. Tražili su se i konobari i njegovatelji i to po 13 osoba.

– Bilo je potražnje i za radnicima na proizvodnoj liniji (po 11 osoba), zidarima, tesarima i betonircima (po 10 osoba), tražilo se devet građevinskih inženjera… – potvrdili su u Zavodu za zapošljavanje.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Vamp Koprivničanka na trenutak nas je zamislila, je li ovo Monica Belluci na koprivničkom trgu?

Titulu najbolje usklađene špicerice ovaj vikend zasigurno nosi ova vamp crna Koprivničanka. Na trenutak nas je, priznajemo, zamislila, nije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×