14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Burza rada

Nezaposlenih u županiji sve više, trgovci i ugostitelji na mukama jer mnogi ne žele k njima
N

Najtraženija zanimanja u siječnju su prodavači i konobari, a poslodavci koji vape za radnom snagom trgovci i ugostitelji.

Ne propustite

Značajan porast nezaposlenih dogodio se u siječnu ove godine, u usporedbi s prosincom 2023. godine. S druge strane županijska burza rada pretrpana je zanimanjima koja se traže, a radne snage nema “ni za lijek”.

U Zavodu za zapošljavanje doznajemo kako je u samo mjesec dana na biro prijavljeno 150 osoba više nego li u prosincu. Trenutno je na zavodu 1965 osoba, 8.3 posto više nego li u prosincu. Uspoređujući podatke sa siječnjom 2023. godine nešto bolje stanje, 54 osobe manje. Najveći je porast nezaposlenosti bio u Đurđevcu za 64 osobe.

Burza rada, konobari Foto: Ivan Balija
Dobrog konobara sve je teže naći // Foto: Ivan Balija

– Tijekom siječnja imali smo čak 500 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 148,8 posto više nego u prosincu te za 18,4 posto manje nego u siječnju prethodne godine – rekli su nam na Zavodu za zapošljavanje.

Najtraženija zanimanja u siječnju su prodavači i konobari, a poslodavci koji vape za radnom snagom trgovci i ugostitelji. Biro je imao 25 upita za prodavače ili prodavačice, ali i 14 za čistačice. Tražili su se i konobari i njegovatelji i to po 13 osoba.

– Bilo je potražnje i za radnicima na proizvodnoj liniji (po 11 osoba), zidarima, tesarima i betonircima (po 10 osoba), tražilo se devet građevinskih inženjera… – potvrdili su u Zavodu za zapošljavanje.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×