Akademski slikari oslikali betonske prilaze pješačkom pothodniku

07:19h
0

Oslikani pothodnikUređen je pješački pothodnik ispod željezničke pruge koji spaja Kolodvorsku i Varaždinsku cestu. Akademski slikari Željko Mucko i Romano Baričević oslikali su betonske prilaze pothodniku. U obilasku završetka radova danas 1. rujna bili su gradonačelnik Zvonimir Mršić, zamjenik gradonačelnika Dražen Pros i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Fabijanec.

 

foto: koprivnica.hrZahvaljujem akademskim slikarima što su prihvatili izazov da ovaj prostor ovdje učine dijelom urbanog identiteta grada Koprivnice, ovo je njihova treća instalacija koja je svaki puta drugačije i čini grad urbanijim i ljepšim. – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Pješački pothodnik akademski slikari gosp. Mucko i gosp. Baričević prvi puta su oslikali 2001. godine, a  drugi puta je  oslikan kod njegove obnove 2007. godine.

Akademski slikar Željko Mucko napomenuo je da je ova instalacija jedna apstraktna forma, bazirana na elementima glagoljice koji čine jednu dinamičnu površinu koja priliči ovom prostoru koji je sigurno najfrekventniji dio grada.

izvor: koprivnica.hr