28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
3. Triathlon & Run Šoderica

Alen Marošević: Uz triatlon organiziramo i dvije trkačke utrke, a finišerske medalje dobivaju svi
A

Također, ove se godine uvodi još jedna novost, a to su dvije trkačke utrke na pet i deset kilometara. Trčat će se po cesti i jedan dio uz jezero Šodericu. Dionica je duga 2,5 kilometra pa će se trčati krugovi.

Ne propustite

Na Podravskom moru, Šoderici već treću godinu za redom ljubitelji atletskih disciplina trčanja, biciklizma i plivanja odnosno triatlona ponovno će doći na svoje.

Triathlon & Run Šoderica službeni je naziv ovogodišnjeg sportskog natjecanja u organizaciji Sportske udruge Veliko srce i AK Koprivnica, a koje će se održati 19. kolovoza s početkom u 9.30 sati na istom mjestu i na staroj, dobro znanoj ruti.

U utrci supersprint triatlona dionice ostaju iste – 250 metara trčanja, nakon čega natjecatelji sjedaju na bicikle i voze 10 kilometara dugu vožnju pa natrag do početne pozicije, gdje odlažu bicikle i kreću na trkačku dionicu dugu 2,5 kilometra.

Ono što je drukčije ove godine, jest isključivanje MTB offroad dionice po šoderu, ali će se na cestovnoj biciklističkoj dionici triatlona vozači MTB bicikala bodovati kao posebna kategorija radi pravednijeg plasmana.

Također, više se neće bodovati kategorije po godinama.

– Odustali smo od MTB dionice po šoderu jer je dosad bilo premalo zainteresiranih, a bodovat će se posebno cestovnobiciklistička i MTB kategorija te muška i ženska apsolutno – priča nam Alen Marošević uime organizatora.

Denis Pleše i Alen Marošević // Foto: Arhiva
Denis Pleše i Alen Marošević // Foto: Arhiva

Također, ove se godine uvodi još jedna novost, a to su dvije trkačke utrke na pet i deset kilometara. Trčat će se po cesti i jedan dio uz jezero Šodericu. Dionica je duga 2,5 kilometra pa će se trčati krugovi.

– Natjecati se mogu svi aktivni sportaši i rekreativci, muškog i ženskog spola. Iznos startnine za sve je 60 kuna, a ona uključuje sudjelovanje na utrci, poklon vrećicu i obrok. Također, svaki natjecatelj dobiva finišersku medalju – obavijestio nas je Marošević.

Djeca mlađa od 18 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe – trenera, roditelja, učitelja; koji potpisuje suglasnost odnosno izjavu namijenjenu i svim drugim natjecateljima na registracijama, da se slažu s pravilima natjecanja i regulacijom utrke te da je natjecatelj zdravstveno sposoban nastupati na vlastitu odgovornost.

Cesta neće biti zatvorena za promet pa su se natjecatelji dužni pridržavati prometnih pravila i, naravno, kaciga je na biciklu obvezna. Tijekom cijelog plivačkog dijela natjecanja stazu osiguravaju kajaci, dok su volonteri raspoređeni duž trkačkog i
biciklističkog dijela utrke.

Prijave natjecatelja predviđene su za vrijeme od 8.30 do 9 sati, a utrka starta u 9.30. Utrke bi trebale završiti u 14 sati, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade podijeljene od 15 sati.

Više informacija može se dobiti putem Facebook događaja 3. Triathlon&Run Šoderica ili kontakt osobe Alena Maroševića, Facebookom ili e-mailom amarosev@gmail.com. Prijave se obavljaju na stranici www.grabarsport.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Statistike

Tko će dobiti najveći regres i najviše dana godišnjeg? Zaposlenici ovih tvrtki očekuju najviše, a jedna skupina gubi nadu

Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj, njih 56%, očekuje isplatu regresa, dok je brojem dana godišnjeg odmora zadovoljan svaki...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×