20.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vijeće za prevenciju

Alkoholizam, imovinski odnosi, opijati i ljubomora glavni su razlozi ponajviše psihičkog zlostavljanja žena koje su se javile Udruzi HERA
A

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec kazao je kako je policija tijekom 2021. godine temeljem dojava žrtvi, počinitelja, svjedoka, operativnim radom, vlastitim preaktivnim radom zabilježila i odradila ukupno 98 prekršaja nasilja u obitelji.

Ne propustite

Sjednica križevačkog Vijeća za prevenciju održana je na Međunarodni dan ljudskih prava, koji je danas, 10. prosinca. Otvorio ju je predsjednik Vijeća, odnosno zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, nakon čega je predstavljena problematika nasilja u obitelji na području Križevaca te rad gradskog tima za prevenciju i borbu protiv nasilja i drugih ugroza svih oblika.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec kazao je kako je policija tijekom 2021. godine temeljem dojava žrtvi, počinitelja, svjedoka, operativnim radom, vlastitim preaktivnim radom zabilježila i odradila ukupno 98 prekršaja nasilja u obitelji. Godinu ranije zabilježeno ih je 95. Procesuirano je 98 počinitelja, od kojih je u 16 slučajeva riječ o ponavljačima prekršaja. Evidentirali su 129 žrtava, najčešće žena. Nastavio je s podacima, iznijevši kako su zabilježili 303 kaznena djela, od kojih se 28 posto odnosi na maloljetničku delinkvenciju.

Predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić podsjetila je da imaju SOS telefon (048/711-077) i savjetovalište (048/271-335). Do 15. studenog imali su 278 poziva. Njih 107 uputile su žrtve uglavnom obiteljskog nasilja. Ponovno, najčešće je riječ o ženama između 59 i 69 godina, srednje stručne spreme, koje su u braku te imaju djecu. Iako, u posljednje vrijeme raste broj žrtava s visokom stručnom spremom. Veći dio nasilnika bili su zaposleni supruzi. Alkoholizam, imovinski odnosi, opijati i ljubomora vodeći su razlozi zlostavljanja, ponajviše psihičkog.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović pohvalila je suradnju Centra i policije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hamag Bicro

OBRTNA SREDSTVA Svakom poljoprivredniku do 25.000 eura zajma, kamate samo 0,5 posto

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, skraćeno HAMAG-BICRO, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede upravo je stavila na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×