17.3 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bratska (ne)sloga

Danijel (49) brata Dalibora (47) čekićem pokušao lupiti po glavi, sve to pred očima majke koja mu ga je jedva iščupala iz ruku
D

Mlađi brat je došao upozoriti starijeg da razmisli o životu, da ga on i majka ne mogu cijelo vrijeme hraniti, na što je ovaj poludio i tako je sve počelo...

Ne propustite

Križevačka braća Danijel (49) i Dalibor (47) neće po dobrome pamtiti lipanj prošle godine. Naime, tijekom jedne večeri burazi su se međusobno posvađali i naguravali, a sve je kulminiralo do te mjere da je stariji mlađeg umalo odalamio čekićem po glavi. Sve to događalo se pred očima njihove majke, a prije nekoliko dana Danijel je na sudu zbog svega toga proglašen krivim zbog nasilja u obitelji.

Kako piše u presudi, Danijel je u kući verbalno napao brata Dalibora riječima “Puši ku…, daj odj..i“, naguravao se s njim, a nakon toga i uzeo čekić s kojim ga je okrznuo po glavi. To je kod Dalibora izazvalo osjećaj straha pa je reagirala policija i Danijel je završio u stanici. Također, privedeni Danijel je optužio Dalibora da ga je ogrebao po vratu i lijevoj ruci, no na sudu su to odbacili i Dalibora oslobodili svih optužbi.

Na ročištu se Danijel nije pojavio, ali je dostavio pisanu obranu u kojoj je naveo da je brat došao bez kucanja kod njega u dnevni boravak i tjelesno ga napao, izudaravši ga po tijelu. Ne samo to, tvrdio je da mu je brat napravio polugu oko vrata i poručio mu da pripazi na svoje ponašanje. Međutim, ta priča ne slaže se s onime što je rekao njegov brat, a u konačnici i njihova majka, koja je sve vidjela.

Dalibor išao porazgovarati s bratom o životu, ovaj ga napao

Naime, svi oni živjeli su u istoj kući. Dalibor na katu s majkom, a Danijel u prizemlju. Kako je rekao Dalibor, majka, koja se ne usudi prilaziti starijem sinu, rekla mu je neka ode do brata i da s njim porazgovara o životu

– Danijel, ajmo porazgovarati, kaj ti misliš dalje, jel ti misliš da te budemo mama i ja hranili, imaš dijete o kojem se trebaš brinuti ti, a ne mama i ja. Na to mi je rekao: „Daj odj..i, puši ku…“, a nakon toga me uhvatio za ruku i gurao iz prostorije te u jednom trenutku naguravanja udario čekićem u glavu. Nakon toga sam otišao na kat kuće te pozvao policiju, jer me navedeni događaj uznemirio, izazvao osjećaj straha i povredu dostojanstva – ispričao je Dalibor na ročištu.

Na to sve dotrčala je njihova majka i Danijelu iz ruku iščupala čekić. Kako piše u presudi, nakon opisanog događaja više nije bilo sukoba između njih dvojice, a nisu se kasnije ni vidjeli, jer prvookrivljenik više ne živi na njihovoj adresi.

Spavao pred trgovinom i padao pred kafićem

Također, Dalibor se požalio na medicinsku dokumentaciju te je pojasnio da okrivljeni Danijel povrede nije zadobio u sukobu s njim, kako je to ovaj tvrdio, već dan ranije kada je pijan spavao pred jednom trgovinom i rušio se pred kafićem. To su mu rekli oni koji su to vidjeli i zvali ga da ga upozore na brata. Također, tog jutra je Danijel dvaput pao i u kući, rekao je Dalibor.

Svjedočila je i majka, koja je ponovila uglavnom sve ono što i Dalibor pa su na sudu povjerovali iskazu mlađeg brata, kojeg su i oslobodili svih optužbi. Na kraju, Danijel je kažnjen novčano sa 600 kuna, no s obzirom na to da je uhićen 11. lipnja u večernjim satima, a otpušten idući dan oko 10 prijepodne, računa mu se kao da je iza rešetaka proveo dva dana, što je ravno 600 kuna pa ispada da je okrivljenik u cijelosti podmirio kaznu.

Na sudu su uzeli u obzir činjenicu da je nezaposlen, bez primanja i imovine, a i odbili su prijedlog tužitelja da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane približavanja bratu. Danijel se u konačnici odselio i više ne živi na istoj adresi, a ni ne viđa se s bratom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×