UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Andrej Plenković nadmoćno slavio ispred Mire Kovača u utrci za predsjednika HDZ-a

U kontekstu izbora za potpredsjednika više glasova dobio je ministar branitelja Tomo Medved iz Plenkovićeva tima.

21:38h
0
Foto: Ivan Balija
Andrej Plenković // Foto: Ivan Balija

Dosadašnji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nastavit će obnašati tu funkciju. Iako rezultati unutarstranačkih izbora još nisu potpuni niti službeni, očigledno je kako je aktualni hrvatski premijer pobijedio protukandidata Miru Kovača koji mu je, piše Index.hr, već i čestitao.

– Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a – rekao je Kovač.

U kontekstu izbora za potpredsjednika, više glasova, poprilično je izgledno, dobio je ministar branitelja Tomo Medved iz Plenkovićeva tima ispred vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave iz Kovačeva tima.

Izabrani potpredsjednici su, jednako tako prema neslužbenim rezultatima, Plenkovićevi suradnici Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić. Iza njih, na temelju dosadašnjih glasova, ostali su Davor Ivo Stier, Milijan Brkić i Tomislav Tolušić te Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić.

Dan Koprivničko-križevačke županije
Miro Kovač // Foto: Ivan Brkić

Dodajmo kako je pobjedničkoj strani putem Facebooka čestitao i spomenuti kandidat za potpredsjednika Ivan Penava.

– Poštovane članice i članovi HDZ-a, danas ste birali i odabrali vodstvo koje će voditi stranku u sljedećem razdoblju. Izbori su završili, nadam se kako će izabrano vodstvo imati dovoljno političke mudrosti i širine okupiti nas i povesti u smjeru koji će biti dobar za Hrvatsku i HDZ. Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti. Hvala vam na podršci, pobjeda u Vukovarsko srijemskoj županiji i rezultat u Vukovaru od preko 86 posto obvezuje me da ustrajem na svom putu. Čestitam pobjednicima – poručio je time gotovo potvrdivši rezultate izbora za predsjednika HDZ-a.

čitam...
Loading...