covid 19

ANKETA Capak kaže da zna koliko će se ljudi sigurno cijepiti, pitamo vas u anketi jeste li se predomislili nakon državnog vrha?

Jeste li se vi predomislili nakon što je to učinio državni vrh i članovi Stožera, odgovorite nam na naše anketno pitanje.

12:00h
0

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je za medije da je raspoloženje u Hrvatskoj trenutno takvo da se više od 50 posto građana sigurno namjerava cijepiti, a da se dvoumi njih između 20 i 25 posto. Zbog ovih drugih, rekao je, provodi se javno cijepljenje dužnosnika i drugih poznatih osoba.


Rekao je da se paralelno cijepe najrizičnije skupine u Hrvatskoj.

– U sklopu kampanje ćemo cijepiti javno i poznate osobe. Nadam se da ćemo na taj način uvjeriti i one koji se dvoume da li da se cijepe, rekao je i iznio podatak o raspoloženosti građana Hrvatske prema cijepljenju protiv Covida:

Rekao je da ne može komentirati organizaciju cijepljenja u drugim zemljama, da u pojedinim članicama EU-a doista ima problema, ali i da u nekim zemljama, istaknuo je Veliku Britaniju i SAD, to ide odlično:

– Pogledao sam jedan članak prije dva dana koji kaže da je Hrvatska 10. u svijetu po učinkovitosti cijepljenja od momenta registracije cjepiva do tog dana. Mislim da je to dobar rezultat i da ćemo uspjeti – zaključuje.

Jeste li se vi predomislili nakon što je to učinio državni vrh i članovi Stožera, odgovorite nam na naše anketno pitanje.

Hoćete li se cijepiti nakon što je to učinio državni vrh?

čitam...