Rasprava oko aglomeracije koprivnica

Antonio Grgić gradskoj je vlasti dao jedan doista neobičan prijedlog, tražio je da povećaju plaće u Komingu i Komunalcu

Podsjetimo, riječ je o projektu koji podrazumijeva rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje za Koprivnicu te općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Rasinju i Sokolovac.

12:50h
0
jaki grgi
Mišel Jakšić i Antonio Grgić

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice nezavisni vijećnik Antonio Grgić iznio je nesvakidašnji prijedlog gradskoj vlasti – povećanje plaća u Komunalcu i Komingu. Kako je obrazložio za to postoji jako dobar razlog, a on je povezan s velikim projektom Aglomeracije Koprivnica.

– Predlažem neka se razmisli o povećanju plaća u Komunalcu i Komingu. Idemo u projekt Aglomeracije, ekipirali smo novu upravu, no postoji problem odljeva stručnih kadrova u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo u građevinskom sektoru. I Koming i Komunalac se susreću s tim problemom, a Aglomeracija je velika stvar za Koprivnicu. Koming može odraditi taj posao, a da bi to mogao, treba imati uvjete, između ostaloga i da ima dovoljno zaposlenih građevinskih inženjera. Povećanjem plaća bismo smanjili odljev kadra i osigurali ne samo da Aglomeracija zaživi, nego da i zaposlimo Koprivničance – poručio je Grgić s govornice.

Njegov prijedlog nije pao na plodno tlo kod gradonačelnika Mišela Jakšića, koji se složio s velikom važnošću projekta aglomeracije, no ne smatra da su plaće nešto čime bi se u vijećnici i u tom trenutku trebali baviti.

GV KC // Foto: Matija Gudlin
Antonio Grgić // Foto: Matija Gudlin

– O Aglomeraciji znam jako puno jer sam otpočetka u tom projektu. Ona je važna ne samo za Koprivnicu, nego i za cijelu okolicu. Kao što često ističem, ako nećemo imati snažne i razvijene općine, nema ni jake Koprivnice. Izuzetno mi je drago što nam dolazi na naplatu ulaganje u vodoopskrbu, Koprivnica je lider u tim uslugama i puno šire od ove županije. Imamo kapacitet da provedemo projekt Aglomeracije u suradnji s Hrvatskim vodama. No, imate krive informacije, Koming nema problem manjka inženjera. Ono što trenutno bistrimo je hoće li se Koming uopće moći prijaviti za izvođenje tog projekta. Dizanje plaća ćemo ipak rješavati sa sindikatima, a imate i krive informacije da imamo odljev kadrova u Komunalcu. To nije baš tako kako ste rekli – prokomentirao je gradonačelnik.

Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, riječ je o projektu koji podrazumijeva rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje za Koprivnicu te općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Rasinju i Sokolovac.

Na sastanku između predstavnika županije, Hrvatskih voda, načelnika i direktora komunalnih poduzeća, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras nedavno je izjavio kako je cilj rekonstruirati kanalizacijsku mrežu na području grada i podići sa 65 na 85 posto pokrivenost vodoopskrbnom mrežom.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW