23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Astronomsko društvo Koprivnica organizira “Šoderica Star party”
A

Ne propustite

U subotu 27. kolovoza ove godine Astronomsko društvo Koprivnica na inicijativu svojih mladih članova održava cjelonoćno druženje astronoma amatera – svojih članova i gostiju iz drugih astronomskih udruga pod nazivom „Šoderica Star party“. Cilj ovog događanja je promatranje nebeskih znamenitosti kasno-ljetnog neba pomoću teleskopa i bolje međusobno upoznavanje članova i njihovih gostiju. Goste će dočekati u Domu Zajednice tehničke kulture (do 18 sati), a zatim slijedi odlazak na Šodericu gdje će samo promatranje potrajati od približno 20 sati pa sve do ranih jutarnjih sati – do otprilike 5 sati u nedjelju ujutro. Sudionici će imati osiguranu prehranu i smještaj.

Predviđeno javno promatranje za građane Koprivnice pomiče se za 2 tjedna i održat će se 9. ili 10. rujna navečer, ovisno o vremenskim uvjetima. Jedan od razloga ove odgode  je i to što će se u to vrijeme moći lijepo i dovoljno rano moći promatrati Mjesec i planet Jupiter, a drugi održavanje Renesansnog festivala za vrijeme prvog vikenda u rujnu. Iz Društva se ujedno ispričavaju što je u programu Koprivničkog ljeta za javno promatranje stavljen fiksni datum 19. kolovoza, iako su htjeli da se objavi u obliku da je to jedne subote u drugoj polovici kolovoza, kad vremenski uvjeti to budu dopuštali.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×