1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kod rajna u gostima

Austrijski veleposlanik upijao informacije o Križevcima i zaključio da postoji potencijal za suradnju
A

Rajn ga je upoznao s najvažnijim projektima vezanima uz grad

Ne propustite

Veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, Josef Markus Wuketich, boravio je u petak u službenom posjetu u Križevcima, gdje ga je dočekao gradonačelnik Mario Rajn.

- Oglas -

Osim o podacima vezanima uz Križevce, poput površine i broja stanovnika, Rajn je uvaženog gosta upoznao s nekim od važnijih projekata. Govorio je tako o izgradnji velike fotonaponske elektrane, terminalu za intermodalni prijevoz, potencijalu geotermalnog izvora kao i cilju grada da postane energetski neovisan do 2030. godine, zbog čega je prepoznat diljem Europe.

Osvrnuli su se i na dosadašnju suradnju Križevaca s ponekim austrijskim subjektima te Austrijskim uredom za vanjsku trgovinu, kao i na nedavno održani posjet predstavnika austrijskih tvrtki Križevcima, a sve to u sklopu austrijskohrvatskog Poslovnog susreta „Gospodarenje otpadom u Hrvatskoj“.

Wuketich zahvalio je gradonačelniku na gostoprimstvu i zaključio kako da postoji velik potencijal za suradnju s Gradom Križevcima. Kasnije istog dana austrijski veleposlanik je posjetio svečanu liturgiju o spomendanu blaženoga Karla Habsburškog, posljednjeg hrvatskog kralja i austrijskog cara.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

materijalna šteta

FOTO/VIDEO Poznati detalji nesreće kod Auto kluba, 71-godišnjakinja previdjela znak STOP, kriv je i vozač (45), nije imao upaljena svjetla

Jučer prijepodne pisali smo o prometnoj nesreći u Koprivnici, točnije na križanju Potočne, Mažuranićeve i Ulice Stari Brežanec. U...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti