19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TUŽILI IH ZBOG KLEVETE

Bioplinara tužila SDP, oni danas prosvjedovali pred sudom: Kešer: Ovo je scenarij iz filma Erin Brockovich
B

 Napali su nas jer je riječ o unosnom poslu koji je po mom mišljenju kriminalan i ostvaruje velike profite, rekao je Čuklić.

Ne propustite

Na Općinskom sudu u Koprivnici danas je održano prvo ročište u sporu Bioplinska elektrana Orehovec d.o.o protiv Mladena Kešera načelnika Općine Kalnik i predsjednika županijske organizacije SDP-a, Dražena Čuklića, predsjednika općinske organizacija SDP-a Sveti Petar Orehovec i profesora na Visokom gospodarskom učilištu, ali i protiv samog SDP-a kao stranke.

Bioplinara Orehovec ih je tužila jer su, tvrde, svojim aktivnostima klevetali i nanijeli im štetu.

Mirni prosvjed pred sudom

Podršku im je jutros pružilo desetak mještana Svetog Petra Orehovec koji su pred zgradom Suda održali mirni prosvjed te ispisanim parolama poput: Naše je zdravlje neprocjenjivo, Uništili ste život ribicama sad želite i naš…pokazali što o svemu misle.

Tuženi dvojac pojasnio je nakon ročišta da su predali popis s 1000 svjedoka, a sud će odlučiti hoće li ih prihvatiti ili ne. Uz to, predali su, kažu, i jasne dokaze da je inspekcija  Bioplinari zabranila dovoz otpada.

Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

– Uvjereni smo da proces ne možemo izgubiti, a osobito jer predstavljamo ljude koji su ugroženi –  kazao je Kešer.

Čuklić se nadovezao kako je interesantno da se ovo događa pred izbore te smatra da je to način pritiska na SDP Sveti Petar Orehovac i Koprivničko-križevačke županije ne bi li ih se spriječilo da aktivnim angažmanom zaustave štetno djelovanje na Općinu Sveti, Grad Križevce i ostale općine.

Foto: Ivan Balija
Dražen Čuklić // Foto: Ivan Balija

– Smatramo da smo uspjeli spriječiti trenutno dovoz štetnog otpada iz Zagreba iz Jakuševca, slijedi da zaustavimo glavne dozvole za štetan otpad koji dolazi iz gradova i općina, muljevi i separati koji nekontrolirano dolaze u Općinu Sveti Petar Orehovec. Napali su nas jer je riječ o unosnom poslu koji je po mom mišljenju kriminalan i ostvaruje velike profite – pojasnio je Čuklić.

Kešera je cijeli slučaj podsjetio na film Erin Brockovich

– Ovo je isti scenarij. Truju ljude, tuže ljude, na kraju se dokaže da su oni u krivu.  Razmišljamo da ovih 1000 ljudi podnese tužbu za odštetu od bioplinskih postrojenja Orehovec i Gregurovec. Ukoliko postanem župan odmah ću na dnevni red staviti dozvolu za gospodarenje otpadom koja će doživjeti ozbiljnu recenziju i rezove – kazao je Kešer koji je stava da bioplinska postrojenja ne treba zatvoriti, ali ih treba svrstati u onaj posao koji oni mogu raditi, kao što su prerada stajskog gnoja, nekih biljnih prerađevina, možda i hrane, a nikako da se u njoj prerađuju muljevi iz drugih država i razbacuju po našim poljima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×