neslaganja u stranci

Bivši član Živog zida Ivan Pokupec nositelj liste Nema Prodaje

08:30h
0
Ivan Pokupec, Slobodna Hrvatska // FOTO: osobna arhiva

Ivan Pokupec iz Križevaca, član Slobodne Hrvatske, nositelj je izborne liste koju pod nazivom Nema Prodaje čini Nezavisna lista Stipe Petrina – NLSP Slobodna Hrvatska, SH Pokret Zajedno i Održivi razvoj Hrvatske (ORaH).

Na listi se, osim Pokupeca, nalazi još nekoliko Križevčana, Biserka Frkač na četvrtom i Dražen Lukinović na šestom mjestu ispred Gradske organizacije ORaH-a Križevci te Miodrag Jasek na devetom i Dajana Dragičević na trinaestom mjestu kao članovi Slobodne Hrvatske.

Ivan Pokupec, Miodrag Jasek i Dajana Dragičević bivši su članovi križevačkog ogranka Živog zida koji su napustili stranku i prešli u Slobodnu Hrvatsku s obzirom da su im njihovi ciljevi i politička doktrina bili bliski stavovima koje žele prezentirati. Pokupec je na prošlim izborima bio drugi na listi Živog zida iza Ivana Pernara, a Dajana Dragičević na 13. mjestu.

– Iz Živog zida smo svi s liste (koji smo u Slobodnoj Hrvatskoj) kolektivno izašli zbog neslaganja s odnosom vodstva prema članstvu i načina vođenja stranke. Ciljevi za II. izbornu jedinicu su mi dospijevanje do građana, kako bi ljudi shvatili da se ne treba predati apatiji, već organizirano boriti za budućnost naše djece, a protiv lokalnih, interesima premreženih politikanata – rekao nam je Pokupec.

Živi zid je s novim ljudima na izbornoj listi za prijevremene rujanske izbore koalirao sa sljedećim akterima – Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih, Hrvatska demokratska seljačka stranka i Abeceda demokracije. Nositelj liste je poznati ekonomist i saborski zastupnik te bivši član MOST-a prof. dr. sc. Ivan Lovrinović.

Redom iza njega na listi se nalaze Jozo Egzeta, dr. sc. Dominik Vuletić, Stipe Magić, Vlatka Antolić, Marijan Javurek, Sanja Tandarić, Josipa Rodić, Krunoslav Palata, Renato Ostojić, Anita Jelić Kiš, Željka Lelas, Nikolina Butorac i Matija Matić.

čitam...