Hangaru 18 nagrada za iznimno postignuće

Bogdanović: Hvala žiteljima županije što su prepoznali kvalitetu naših proizvoda

16:00h
0
Na proslavi 10. rođendana Hangara 18 // Foto: Mario Kos

Prepoznati smo u svim zemljama regije, ali tu ne stajemo. Radimo na novim proizvodima i inovacijama, jer bez daljnjeg razvoja nema napretka – kaže Bogdanović.

Koprivnička IT tvrtka Hangar 18 primjer je uspješnog poslovanja, a ove će godine povodom Dana županije primiti nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini.

Tvrtka je osnovana 2005 godine te je u vrlo kratkom vremenu iz malog obiteljskom biznisa izrasla u najbrže rastuću IT tvrtku, koja se bavi proizvodnjom i prodajom mobilnih telefona te računalne opreme.

Zoran Bogdanović, direktor prodaje // Foto: Hangar18
Zoran Bogdanović, direktor prodaje // Foto: Hangar18

Zadržali su sav profit, ulagali ga u rast i razvoj te se počeli okretati razvoju vlastitih proizvoda. Tako su u 2014. godini postali prvi hrvatski proizvođač smartphone-a.

Već iste godine su vodeći na tržištu, sa prodanih 80 000 pametnih telefona.

– Zahvaljujem županiji na nagradi, što su nas prepoznali i uključili u svoje subvencijske programe te ulagali u razvoj tvrtke. Ovo je priznanje svakako vjetar u leđa u daljnjem poslovanju – rekao je Zoran Bogdanović, direktor prodaje i član uprave Hangara 18, “desna ruka” osnivača i vlasnika tvrtke Marija Kralja.

Napomenuo je da uspjeh najviše duguju svim žiteljima županije.

Hangar 18 slavi deseti rođendan
Hangar 18 // Foto: arhiva epodravina.hr

– Ukazali su nam povjerenje i prepoznali kvalitetu naših proizvoda. Uostalom, odavde je sve krenulo – kaže Bogdanović.

Hangar 18 danas ima 10 maloprodajnih trgovina u svim većim gradovima te distributere u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji te partnere u Bugarskoj, Makedoniji i nedavno i Kini.

Naime, Hangar 18 lani je objavio spajanje s kineskom kompanijom Sumvier te s već poznatim brandom Noa zajedno nastupaju na europskom i azijskom tržištu.

– Prepoznati smo u svim zemljama regije, ali tu ne stajemo. Radimo na novim proizvodima i inovacijama, jer bez daljnjeg razvoja nema napretka – kaže Bogdanović.

Tako su nedavno plasirali pet novih linija mobitela, koji su, kako kaže, prema specifikacijama vrh na tržištu pametnih telefona.

Poslovnu 2014. godinu završili su s 51,3 milijuna prihoda, što je rast od preko 100 posto s obzirom na godinu prije.

Ujedno, povećali su broj zasposlenih sa 23 na 65 i zauzimaju preko sedam posto tržišta u IT industriji.

Hangar 18 primjer je uspješnog poslovanja za što su 2014. godine dobili i Zlatnu kunu za najuspješniju malu tvrtku u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Županijska nagrada bit će im uručena 13. travnja u obliku priznanja te 5000 kuna.

čitam...