31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
noćna akcija

Bogoljub (38) popio 15 limenki pive pa upao u kuću partnera bivše supruge: Razvalio vrata i štok, Danijelu grubo oteo i odvezao prema Sigecu
B

Bogoljub i Danijela, inače, roditelji su osmero mališana koji su im ranije oduzeti i udomljeni, a Bogoljub je, također, od ranije poznat policiji i sudu zbog niza kaznenih djela

Ne propustite

Bogoljub (38) iz Sigeca na Općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim i strpan u zatvor na godinu i pol dana zbog niza kaznenih djela koja je počinio sredinom studenog prošle godine u Vlaislavu, kada je bio prilično nasilan prema bivšoj supruzi Danijeli i njezinom sadašnjem partneru Renatu. U vrlo pijanom stanju, oko jedan u noći, uletio im je u kuću, nakon što je nogom razvalio zaključana vrata i štok.

Ušao je u spavaću sobu i protivno njezinoj volji, držeći je rukom za kosu, odvukao Danijelu do automobila, čemu se ona opirala. Kako bi je smirio, udario ju je više puta šakom u predjelu glave i tijela, uslijed čega je ona zadobila i ozljede. Smjestio ju je na stražnje sjedalo automobila kojim je upravljao njegov prijatelj Samir i odvezao ju prema Sigecu, odnosno u kuću brata Ljiljana. Dakle, protupravno je oduzeo slobodu Danijeli, tjelesno ju je ozlijedio i narušio nepovredivost doma, čime je počinio tri kaznena djela.

Bogoljub i Danijela, inače, roditelji su osmero mališana koji su im ranije oduzeti i udomljeni, a što je okrivljenog te noći nagnalo za ovim postupcima, nije razjašnjeno. On je u svom iskazu izjavio da se ne osjeća krivim za to što mu se stavlja na teret, jer ga je Danijela tog dana zvala da dođe po nju. Naveo je da je prije nego je otišao u Vlaislav popio 15-16 limenki pive od pola litre i da je Samiru platio 200 kuna kako bi ga odvezao, a sve zbog toga što mu je bivša supruga javila da je sadašnji partner Renato tuče i maltretira.

Danijela mijenjala iskaz

Izjavio je da ništa nije razvalio, da nije bilo ni verbalnog ni fizičkog sukoba, da su normalno išli do vozila i da je Danijela ozljedu već u to vrijeme imala, jer ju je Renato tukao. Naveo je da je Danijela bila trudna, ali s njime, a ne Renatom, jer ovaj ne može imati djecu i da su, kada su došli u Sigetec kod brata, nastavili piti alkohol sve do dolaska policije. S policijom je došao i Renato i tada je, tvrdi Bogoljub, Danijela promijenila priču.

Ipak, gotovo sve što je rekao bila je laž, i to su na sudu utvrdili nakon što su saslušali sve svjedoke. I Renato i Samir, koji je vozio Bogoljuba, rekli su otprilike slične stvari, da je Bogoljub bio nasilan i grub, a sve to potvrdila je i Danijela u prvom iskazu. Ipak, Danijela je mijenjala iskaz. Nedugo nakon incidenta pričala je jedno, a kao svjedokinja drugo. U prvom iskazu optužila je Bogoljuba za nasilje, a kao svjedokinja stala je na njegovu stranu, uvelike ublažila sve što se događalo, rekla da ništa nije bilo protiv njezine volje te da je rana koju je imala stara dva dana i to da je Renatovih ruku djelo.

Na sudu su upozorili Danijelu da je promijenila iskaz, odnosno priču i taj izmijenjeni iskaz nisu prihvatili, jer se onaj prvi slaže sa svime što su rekli svjedoci Renato i Samir, a koji nisu mijenjali priču. Osim toga, pregledana je sva dokumentacija, mišljenje je iznio i sudsko-medicinski vještak i na sudu su utvrdili da je Bogoljub počinio tri kaznena djela, na temelju kojih je i nepravomoćno kažnjen bezuvjetnim zatvorom od godinu i pol dana.

Inače, Bogoljub je dobro poznat policiji i pravosudnim tijelom, jer mu se u proteklih desetak godina već sudilo nekoliko puta i proglašavan je krivim zbog niza počinjenih nedjela. Zato u ovom postupku i nije bilo olakotnih okolnosti, unatoč tome što je roditelj osmero djece.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Informacije na linku

Kreće gradnja magistralnog vodovoda kroz podravsku općinu, poljoprivredna polja bit će prekopana

U Općini Novigrad Podravski doznajemo kako su Koming Koprivnica i Vodne Usluge Bjelovar sklopili ugovor o gradnji novog magistralnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×