Bontončić ili kako svima biti prijatelj

05:50h
0
MArija Mraz u područnoj školi u Kunovcu

U svim razredima razredne nastave te petom i šestom razredu predmetne nastave u Područnoj školi u Kunovcu, realizirana su predavanja-radionice kroz koje su učenici uz pomoć Marije Mraz, predsjednice koprivničke udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, upoznali edukativne materijale i sadržaje iz slikovnice Bontončić ili kako svima biti prijatelj.


– Aktivnost je školskim kurikulumom planirana u tjednu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, a nastavili smo je susretom  sa sedmašima i osmašima na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca. Oni su upoznali i ponovili sadržaje vezane uz brošuru Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom – istaknula je Mraz.

 Kroz  zanimljiva predavanja-radionice učenici su naučili tko je osoba s invaliditetom i tko su volonteri, kako se pravilno ponašati prema osobama s invaliditetom i važnost usvajanja pojma osoba s invaliditetom, a ne invalid. Tko su pak volonteri i zašto se volonterom postaje, čuli su od dvojice volontera spomenute Udruge.

Ove su radionice predviđene i kao aktivnosti projekta Nađi razliku…koje nema, Udruzi Bolje sutra odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem je i Osnovna škola Braće Radić, Područna škola Kunovec i Općina Koprivnički Ivanec.

– Glavni cilj spomenutog projekta jest stjecanje znanja i vještina u području ljudskih prava i demokratskoga građanstva, povećanje senzibilnosti prema osobama s invaliditetom kod osnovnoškolaca u Koprivnici. Udruzi je za ovaj Projekt odobreno 100.000 kuna – završila je predsjednica Udruge Bolje sutra.

čitam...