Borisu Grüngoldu gradska nagrada za životno djelo?

19:48h
0
190808-mala-centar1

Nagradu Grada Koprivnice za životno djelo, ukoliko Gradsko vijeće na sutrašnjoj sjednici prihvati, dobit će Boris Grϋngold, direktor koprivničke Tehnike. Nagrade Grada dodijelit će se na svečanoj sjednici u prigodi proslave Dana grada Koprivnice 4. studenoga. Uz zahvalnicu, Gringoldu će pripasti i 50 tisuća kuna novčane nagrade, što je više nego prethodnih godina.

Umjesto dosadašnjeg izračuna prosječnih plaća, vijećnici bi na sutrašnjoj sjednici trebali donijeti i odluku o novom iznosu novčanih nagrada, pa će tako dobitnici medalja Grada dobiti po 20 tisuća kuna. A za tu gradsku nagradu predloženi su za osobit doprinos volonterskom i humanitarnom radu Barica Đureta, članica nekoliko udruga, te za doprinos u promicanju znanosti i obrazovanja te afirmaciju Koprivnice dr. Davor Pavuna, predavač fizike i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale u švicarskoj Laussanei.

Već tradicionalno, medalje grada dobit će za više od sto darivanja krvi Milenko Cvitković, Darko Fajdić, Zvonko Jambor, Marijan Korenjak, Josip Kuhar, Stjepan Lončar i Vladimir Pavlic. Za dobitnike plaketa predloženi su A.B.M. za doprinos razvoju malog i srednjeg poduzetništva, Hartmann za doprinos sveukupnom društveno odgovornom razvoju, Odsjek kardiologije koprivničke opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ za iznimne rezultate u liječenju srčanih bolesti i smanjenju ukupne smrtnosti od infarkta, Žuti dućan – Galerija S za doprinos kulturi i razvoju grada. I naši kolege s gradskog Radija Drava trebali bi biti okićeni Plaketom Grada Koprivnice u godini kada slave 15 obljetnicu rada, za sveukupni doprinos promicanju medijskog pluralizma i raznovrsnosti.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr